Cele mai bune laptopuri ieftine, de până în 1000 lei

Cele mai bune laptopuri ieftine

Care sunt cele mai bune laptopuri ieftine? O întrebare pe care am primit-o pe adresa redacţiei şi la care am căutat răspuns pe site-urile de profil. Astfel, dacă vreţi să vă cumpăraţi un laptop cu care să intraţi pe internet, să staţi pe Facebook, să vedeţi filme şi să editaţi texte şi fişiere multimedia, nu este nevoie să daţi zeci de mii de lei pe cele mai performante calculatoare. Un gadget de până în 1000 de lei este absolut suficient pentru o experienţă decentă, fără pretenţii.

GadgetReport.ro a realizat o selecţie cu cele mai interesante laptopuri din această gamă de preţ. În simularea realizată pe magazinul emag.ro, principalele criterii de selecţie au fost legate de ecranul de minim 15 inchi HD şi o configuraţie hardware optimă (procesor de minim 1,4 Ghz şi 4 GB de RAM) pentru o experienţă multimedia fără probleme.

Ne-am uitat după cele mai bune laptopuri ieftine care îţi permit să îi adaugi memorie, să îi schimbi hardul cu un SSD, pentru o viteză mai bună (costă între 150 şi 350 de lei şi se poate adăuga foarte simplu), şi să poţi îi înlocuieşti personal acumulatorul, fără să ajungi cu el în service. În plus, am evitat produsele resigilate sau cele care nu se află pe stoc.

În urma selecţiei cu cele mai bune laptopuri ieftine, cel mai interesant s-a dovedit a fi modelul Lenovo IdeeaPad 100-15, un gadget cu un ecran de 15,6 inchi, un procesor Intel® Celeron® Dual-Core™ N2840, tactat la 2.16GHz şi 4 GB de RAM.

Laptopul rulează Free Dos de pe un spaţiu de stocare HDD de 500 de GB. Lenovo IdeaPad intră pe internet prin cablu cu mufa 10/100 LAN, iar prin wireless cu o conexiune 802.11 b/g/n WiFi.

Laptopul are bluetooth 4.0, ieşire HDMI către televizor şi cameră video pentru Skype. Gadgetul are 1,9 Kg şi vine într-o carcasă din plastic cu aspect decent. Laptopul are un cititor de carduri 4-1, care vede SD, SDHC, SDXC şi MMC.

laptop 1

Este genul de laptop care îşi face treaba, dar însă nu vă aşteptaţi ca la acest preţ să puteţi juca cele mai noi game-uri sau să vedeţi filme în 4K. Autonomia este de până la 3 ore, în funcţie de cât de mult solicitaţi bateria Li Ion 3 Celule.

Nu uitaţi că, dacă vreţi să îl folosiţi la capacitate maximă, trebuie să îi puneţi un Windows. Puteţi instala foarte uşor Windows 10 la un preţ foarte bun la orice magazin sau service autorizat. Dacă vă interesează produsul, îl puteţi cumpăra de AICI, la preţul de 989 lei.

Pe locul secund în topul cu cele mai bune laptopuri ieftine s-a situat laptopul HP 250 G4, cu procesor Intel Pentium Dual Core, tactat la 1,9 Ghz, un ecran de 115,6 inchi LCD, la 1366 x 768 pixeli, 4 GB de RAM şi un hard de 500 GB.

hp 250Gadgetul stă bine la capitolul periferice, cu 2 mufe USB 2.0 şi una USB 3.0, HDMI, reţea 10/100, wi-fi 802.11 b/g/n şi o greutate de 2.1 Kg.

Laptopul, pe care îl puteţi cumpăra de AICI, la 999 lei, are dotări similare cu alte două laptopuri din gama HP (AICI si AICI) de până în 1000 de lei, însă plusează la viteza de procesare şi greutatea mai redusă faţă de al treilea laptop din selecţia cu cele mai bune laptopuri ieftine, Dell Inspiron 3542, vândut de emag.ro la preţul de 899 lei.

Gadgetul celor de la Dell are un procesor Intel Celeron Dual Core 2957 U, tactat la 1,4 Ghz, vine cu 4 GB de RAM, un hard de 500 GB şi o placă video de la Intel, integrată. Gadgetul cântăreşte 2,4 kg, iar celealte dotări sunt aproape identice cu laptopul de la HP. Îl puteţi cumpăra de AICI.

dell inspirationIdeea  este că, la acest nivel de preţ, de până în 1000 de lei, opţiunile sunt destul de limitate, aşa că nu vă aşteptaţi la performanţe spectaculoase.

Mai toate produsele au dotări similare, iar diferenţele ţin mai mult de estetică şi garanţia oferită de marcă decât de specificaţiile tehnice.

Dacă vreţi să vă cumpăraţi un laptop ceva mai performant, criteriile se schimbă. Vă dăm câteva sfaturi care pot să vă ajute să faceţi o alegere optimă.

1. Este esenţial ca laptopul sa stocheze datele pe SSD. Diferenta de viteza de procesare va fi semnificativa fata de cea a laptopurilor cu hard clasic. Puteţi sa cumpaţi si cu unul cu hard-disk, iar apoi sa ii schimbaţi hardul cu un SSD.

2. Aflaţi dacă laptopul are placă video dedicată. Evitaţi laptopurile cu video inclus, asta mai ales dacă vreţi să folosiţi gadgetul pentru jocuri.

3. Cautaţi un ecran Full HD. Nu vă lăsaţi impresionaţi de cele touch-screen dar cu rezoluţie HD. Veţi vedea că experienţa vizuală va fi complet diferită.

4. Apropo de touch-screen, chiar vă vedeţi apăsând cu degetele pe ecran? Dacă da, căutaţi un laptop care să aibă touch-screen în 8 puncte.

5. Alegeţi un laptop cu baterie detaşabilă. Până la urmă, toate bateriile se duc după 1-2 ani de folosinţă. Iar ca sa ii schimbaţi bateria, va fi mult mai ieftin sa o cumpăraţi personal si sa o inlocuiţi, decat sa il duceţi la service.

6. Daca vreţi un laptop cu care sa navigaţi la viteza maxima pe internet, cautaţi unul care sa includa modul wireless AC sau ACBGN. Va fi important sa aveţi si un router wireless cu acest protocol.

Vedeţi celelalte sfaturi în materialul de mai jos.

Vrei sa iti cumperi un laptop? Vezi cateva sfaturi esentiale