Celebrul joc Quake II, refăcut cu ajutorul NVIDIA, disponibil gratuit din 6 iunie

Data: 28/05/2019 | Autor: .

Celebrul joc Quake II, refăcut cu ajutorul NVIDIA, disponibil gratuit din 6 iunie

NVIDIA a anunțat că jocul Quake II RTX va fi disponibil în mod gratuit, pe GeForce.com, începând cu data de 6 iunie,relatează GadgetReport.ro

Quake II RTX este primul joc din lume care beneficiază de path tracing, o tehnică de ray tracing care unifică toate efectele de iluminare precum umbrele, reflexiile, refracțiile și altele într-un singur algoritm de ray tracing. Rezultatul este un look spectaculos, complet nou, pentru Quake II creat de id Software.

Quake II RTX include primele trei niveluri single player ale clasicului joc pe PC. Gamerii care deja dețin Quake II vor putea accesa întregul joc cu ray tracing, inclusiv modurile deathmatch și cooperative multiplayer.

Quake II RTX este o expresie a pasiunii noastre pentru gamingul pe PC”, a declarat Matt Wuebbling, head of GeForce marketing la NVIDIA.

“Aplicând tehnologii grafice ray-traced și folosind API-ul Vulkan, am reușit să arătăm acest joc clasic de PC noii generații de gameri care îl pot descărca și juca gratuit.”

Quake II

Tehnologia RTX în Quake II

“Rareori un joc  de PC are impactul și longevitatea de care se bucură Quake II, iar faptul că pot vedea jocul refăcut cu ray tracing, 20 de ani mai târziu, e un lucru special pentru mine”, a spus Tim Willits, studio director la id Software și unul dintre creatorii francizei Quake.

“La fel de specială este relația cu NVIDIA, cu care am lucrat încă de la începuturile jocurilor de tip first-person shooter. E palpitant să văd cum NVIDIA a integrat feature-uri noi într-un joc clasic.”

Clipul cu explicații despre tehnologia din Quake II RTX și un preview pentru Quake II RTX sunt disponibile mai jos, la fel ca trailerul Quake II RTX.

Mai multe detalii găsiți pe GeForce.com.

Același joc excelent, dar cu efecte vizuale incredibile

Aspectul grafic impresionant al jocului clasic a fost realizat printr-o tehnică de ray-tracing denumită path tracing, care se aplică razelor de lumină din imagine într-un mod în care înglobează toate efectele într-un singur algoritm de ray-tracing. Această formă de randare este utilizată în grafica de PC în filme, dar până de curând era mult prea costisitoare pentru jocuri.

Efectele de iluminare din Quake II RTX sunt atât de avansate încât necesită suport hardware pentru ray tracing, cum ar fi nucleele RT din arhitectura Turing™ și plăci grafice NVIDIA GeForce RTX™, pentru a rula în timp real. Specificațiile minime pentru a rula Quake II RTX în timp real încep de la o placă grafică GeForce RTX 2060.

Noul nivel de realism din Quake II RTX include iluminare dinamică în timp real, care recreează în mod realist lumina solară. Materialele fizice sunt și ele randate cu exactitate. De exemplu, lumina se va refracta în mod realist printr-un pahar cu apă, suprafețele emițătoare de lumină vor genera efecte solare realiste, suprafețele vor oferi reflexii clare ale imaginilor, iar sursele de lumină vor ilumina în mod corespunzător obiectele înconjurătoare. Detaliile și texturile armelor au fost și ele îmbunătățite. Pe lângă acestea, a fost adăugat și un denoiser pentru a crește calitatea imaginii.

Quake II RTX folosește NVIDIA VKRay™, o extensie care le permite dezvoltatorilor de jocuri care folosesc API-uri Vulkan să adauge efecte ray-traced jocurilor. Având la bază Q2VKPT, o versiune de joc creată de Christoph Schied folosind motorul de joc open-sourced pentru Quake II, Quake II RTX este un joc ray-traced în totalitate, a cărui grafică este randată prin Vulkan și dispune de suport pentru Linux.

Quake II RTX demonstrează că API-urile Vulkan combinate cu ray tracing-ul în timp real pot fi folosite pentru a crea experiențe de joc spectaculoase folosind unele dintre cele mai avansate tehnici de randare disponibile pentru dezvoltatorii de jocuri,” declară Neil Trevett, președinte al Khronos Group și vicepreședinte al dezvoltării ecosistemelor la NVIDIA. “Faptul că Quake II RTX este disponibil pentru descărcare gratuită îl face accesibil pentru gamerii pe Windows și Linux din întreaga lume.”