Cernobâlul, filmat cu o dronă! Cum arată locul celui mai mare accident nuclear (VIDEO)

Data: 27/11/2014 | Autor: .

cernobal

Producatorul de film Danny Cook a lansat pe Vimeo un clip video in care prezinta, in detaliu, cum arata Pripyat, orasul fantoma din apropierea centralei de la Cernobil. Imaginile, filmate cu o drona, sunt absolut incredibile.
In urma exploziei de la centrala de la Cernobâl, din 26 aprilie 1986, 30.000 de oameni au murit pe loc, iar alte cateva sute de mii au murit de cancer in anii care au urmat.

Potrivit datelor oficiale, peste 2,5 milioane de ucrainieni au avut de suferit în urma accidentului nuclear, iar 80.000 dintre ei mai primesc şi astăzi plăţi compensatorii.

Din orasul Pripyat, aflat la 5 kilometri de centrala, au fost evacuaţi toţi cei 45.000 de locuitori, în decurs de trei zile de la producerea exploziei de la Cernobâl.

Astăzi, Pripyat este un oraş fantomă, păzit cu străşnicie de poliţie; un oraş plasat în inima unei regiuni radioactive ce se întinde din Ucraina până în Rusia Albă, un oraş contaminat la cel mai înalt grad.
Cine doreşte să vină aici are nevoie de aprobări speciale, iar cine vrea să-l părăsească trebuie să se supuna unui test dozimetric. Zona este înconjurată cu sârmă ghimpată pe 30 de kilometri, chiar dacă aria contaminării solului se întinde mult mai departe.