CHARLI-2, robotul care danseaza Gangnam Style (VIDEO)

Data: 22/10/2012 | Autor: .

Cercetatorii de la Virginia Tech au dat publicitatii un clip video cu noua lor creatie, robotul humanoid CHARLI-2. Pentru a face prezentarea cat mai atractiva, savantii au programat robotul sa danseze in stilul Gangnam.

Prototipul CHARLI-2 a fost dezvoltat pentru misiuni dificile de recunoastere si salvare in zone cu potential de risc maxim ( incendii, calamitati, contaminate chimic etc.).

CHARLI-2 este testat, in prezent, de Marina SUA. Potrivit expertilor, software-ul folosit de robot este cel mai avansat din lume, putand transmite robotului cele mai spectaculoase miscari, care il transforma intr-un instrument extrem de agil in misiuni.

GadgetReport.ro v-a prezentat, recent, un alt robot dansator, mRobo, dezvoltat de compania vietnameza Tosy si prezentat in cadrul show-ului de tehnologie CEATEC din Japonia.

mRobo dispune de 2 GB de memorie in care se pot incarca pana la 500 de melodii, pe care robotul le reda prin difuzoarele incorporate si pe care danseaza. Device-ul nu va fi pentru mult timp doar un prototip, compania planuind sa il lanseze pe piata in aceasta toamna pentru un pret spectaculos, de numai 199 de dolari.

mRobo in actiune, dansand pe piese Michael Jackson si Maroon 5, in videoclipul de mai jos.