Chinezii vor manca legume spatiale (GALERIE FOTO)

Data: 5/09/2012 | Autor: .

Cercetatorii chinezi au pus la punct o tehnologie care le permita sa cultive legume uriase. Interesant este ca semintele pentru legume si fructe au fost dezvoltate in spatiul extraterestru.

Potrivit CHINADAILY, este vorba de 120 de plante ale caror seminte au fost modificate genetic in ultimii 25 de ani. Testele in spatiu au fost facute inca din 1987, la bordul unor sateliti.

Expertii chinezi au descoperit ca lipsa gravitatiei, campul magnetic si energia cosmica pot induce mutatii semintelor astfel ca fructele si legumele capata dimensiuni gigantice.

Chinezii afirma ca aceste mutatii genetice nu afecteaza calitatea produselor si nu prezinta niciun risc pentru consumul uman.

ChinaDaily relateaza ca semintele din spatiu au fost deja cultivate experimental in NV Chinei si ca recoltele au fost spectaculoase.

Astfel ca, dupa cum rezulta si din imaginile publicate in presa, au aparut deja rosii, castraveti, pastai si alte legume gigantice, spre satisfactia fermierilor care vor acum sa le cultive intensiv.

Cei care le-au incercat spun ca gustul este chiar mai bun decat la legumele clasice.

in002