Chocolate 3D. Cum sa iti realizezi singur figurine din ciocolata

Data: 10/04/2012 | Autor: .

Cercetatorii de la University of Exeter, University of Brunel si Delcam au realizat prototipul unei imprimante 3D care foloseste drept materie prima ciocolata cu ajutorul careia poate realiza cele mai spectaculoase figurine.

Daca pana acum, foloseau tot felul de materiale plastice si polimeri pentru a imprima diverse obiecte (vezi detalii aici), cercetatorii au folosit ciocolata in premiera.

Pentru a folosi acest material, ei au trebuit sa adapteze imprimanta in conditiile in care ciocolata se topeste foarte usor.

Solutia au gasit-o intr-un cooler special care permite racirea materialului pentru a putea fi folosit in conditii optime.

“Tehnologia se afla inca in faza de prototip insa imaginati-va, in viitor, un astfel de dispozitiv cu care, acasa fiind, sa inventati tot felul de produse din ciocolata si nu numai. Ne gandim sa adaptam imprimanta si la alte materiale”, a declarat cercetatorul Dr Liang Hao, de la University of Exeter.

Pentru a facilita folosirea imprimantei, dezvoltatorii lucreaza la un software special care le va permite utilizatorilor sa isi deseneze modelele in 3D.

Mai multe amanunte aflati de aici.