Chromecast, la numai 199 de lei! De ce merita sa iti iei un astfel de gadget (VIDEO)

Data: 13/01/2015 | Autor: .

Chromecast-gadgetreport-555x304

Pe piata au aparut tot felul de gadgeturi care promit sa iti transforme televizorul intr-unul inteligent. Fie ca iti asigura o interfata Android sau Windows, acestea iti ofera posibilitatea de a rula filme, seriale si jocuri direct pe televizor, controlate cu smartphone-ul, tableta, mouse sau tastatura pe bluetooth. O alternativa foarte ieftina, de numai 199 lei, si optima din punct de vedere al raportului pret-calitate este Chromecast, un dongle lansat de Google si pe care il gasiti acum si in Romania.

Chromecast-ul iti permite, in esenta, sa rulezi pe televizorul de acasa tot continutul de pe Youtube, folosind telefonul, tableta sau calculatorul drept telecomanda. Nu trebuie decat sa incarci pe telefon aplicatia dedicata si apoi, de fiecare data cand vei cauta un clip video, indiferent de natura acestuia, il vei putea rula direct pe televizor.

Iti trebuie, bineinteles, un router wireless la care sa legi ambele dispozitive (Chromecast-ul si gadgetul folosit ca telecomanda). Cert este ca, dupa ce le-ai instalat, in numai cateva minute, o sa vezi cat de naturala devina experienta Youtube.

Ce poti face pe Youtube? Da cautare, de exemplu, documentar si vei vedea sute de astfel de programe TV traduse in romana. La fel poti sa dai „90 hits” si Youtube-ul iti va face o lista cu cele mai bune hituri si le va rula fara ca tu sa mai faci nimic. Posibilititatile sunt, practic, nelimitate, existand inclusiv filme, seriale si transmisiuni live.

Cu Chromecast mai poti, de asemenea, sa transferi tot continutul de pe calculator sau laptop direct pe TV. Nu trebuie decat sa instalezi pe browser-ul Chrome add-on-ul dedicat si vei putea rula pe ecranul mare filme, seriale, fotografii etc. Vei avea un mic lag fata de calculator, insa este unul acceptabil.

Pentru Chromecast au aparut tot felul de aplicatii. Le gasesti pe pagina speciala deschisa de Google. Printre ele se afla una excelenta, TED. Aceasta iti permite sa vezi pe ecranul TV toate discutiile de pe cunoscutul site de dezvoltare personala. Nu uita sa iti setezi limba romana la subtitrare si vei avea, astfel, toate conferintele TED direct pe TV.

Chromecastul este un gadget excelent si pentru ca nu iti consuma resursele hardware din telefon sau tableta. In momentul in care dai comanda, el preia sursa de pe internet, iar tu iti poti folosi in continuare gadgetul, fara probleme.

Noua ne-a placut pentru accesul excelent la Youtube si TED, aplicatii pe care le ruleaza fara niciun fel de lag.

Bineinteles ca vor fi multi care vor spune ca in SUA poti sa vezi si programele NETFLIX si alte aplicatii si ca la noi Chromecast are o utilizare limitata.

Este adevarat insa, la cat costa, Chromecast este o alternativa ieftina si optima pentru cei care prefera o experienta multimedia fluenta, fara lag-uri si pentru care nu trebuie sa dea mii de lei pe un smart tv care, la versiunile cu preturi de pana in 3000 de lei, se blocheaza de iti vine sa arunci cu telecomanda in el.

Chromecast il puteti cumpara de AICI la pretul de 199 de lei. Pretul este redus de la 250 de lei, pentru o perioada promotionala.