Cinematograful 4DX! Ploi, vant, mirosuri si vibratii in noile sali (VIDEO)

Data: 14/04/2015 | Autor: .

4DX-cinema-gadgetreport.ro

Tehnologia din cinematografe face pasi uriasi pentru a oferi spectatorilor o experienta cat mai aproape de realitate. Tehnologia 4DX, disponibila deja in 28 de tari, aduce, pe lângă imaginea 3D si sunetul de excepție, cea mai captivantă experiență de film.

HDSatelit relateaza ca in cinematografele 4DX, spectatorii au parte de stropi de apă, ceață, vânt, alaturi de alte experiențe senzoriale, cum ar fi mirosuri pompate in sală, impreuna cu vibrații și chiar mișcări de si in scaune. Acestea vor acompania inundațiile, exploziile, cutremurele, tornadele și incendiile din film.

4DX este o tehnologie de film deținută și dezvoltată de către compania sud-coreeană CJ 4DPLEX, parte a grupului CJ. Pentru ca proiectia unui film să poată fi completată cu aceste efecte, sala de cinematograf trebuie să fie special concepute și echipate cu tehnologie 4DX.

Experiența 4DX a debutat comercial în anul 2009, cu ocazia lansării în Seul ( Coreea de Sud) a filmului „Călătorie spre centrul Pământului”.

Cinematografe 4DX se gasesc in 28 de țări, dar deocamdată nu si in Romania. Cele mai apropiate locatii sunt in Ungaria, Bulgaria, Croația, Cehia sau Polonia. Însă recent Mega Mall, centrul comercial care va fi inaugurat pe 23 aprilie 2015 in zona Arenei Nationale din București, a promis că va aduce pe piața din România primul cinematograf 4DX.