Clip de colectie. Cele mai bune momente din cariera lui Michael Jordan (VIDEO)

Data: 18/02/2013 | Autor: .

jordan

Michael Jordan a implinit duminica 50 de ani, prilej cu care pe internet au aparut mai multe clipuri video cu cel mai bun jucator din istoria baschetului. 

Multi fani inca spera ca el va pune in aplicare cuvintele din 2009, cand a fost inclus in Hall of Fame: „Intr-o zi poate veti vedea ca joc baschet la 50 de ani”.

Urmariti, in clipul de mai jos, cele mai spectaculoase momente din cariera lui „Air” Jordan.

„MJ” este considerat cel mai bun jucator din istoria baschetului, datorita performantelor din teren, concretizate prin sase titluri de campion NBA cu echipa Chicago Bulls si doua medalii olimpice de aur, dar si pentru ca a fost ”piatra de temelie” a NBA-ului modern.

Michael Jordan s-a nascut in Brooklyn, New York, la 17 februarie 1963, fiind al patrulea din cei cinci copii ai lui Deloris si James R. Jordan. In septembrie 1989 s-a casatorit cu Juanita Vanoy, avand trei copii, Jeffrey Michael, Marcus James si Jasmine. Jordan si Vanoy au divortat in decembrie 2006, iar Juanita a primit 168 de milioane de dolari in urma partajului. In decembrie 2011,el s-a logodit cu modelul Yvette Prieto.

In 1993, la prima retragere, Jordan a semnat un contract cu echipa de baseball Chicago White Sox, insa a revenit in baschet in 1995, retragandu-se din nou in 1999 si revenind in 2001. In 2003, s-a retras definitiv, iar in prezent este patronul echipei Charlotte Bobcats, un club din NBA.