Consola de jocuri Ouya ajunge in magazine. Pretul? Numai 99.99 dolari (VIDEO)

Data: 5/02/2013 | Autor: .

ouyaOuya a anuntat oficial ca a inceput precomenzile pentru mult asteptata consola de jocuri pe care o pregateste inca de acum doi ani.

Cei care vor sa cumpere gadgetul il pot comanda pe Amazon, GameStop, Target sau Best Buy la pretul de 99.99 dolari. La acest pret, va fi una dintre cele mai ieftine console de jocuri din lume.

Consola va ajunge in magazine in luna iunie, a precizat  CEO Ouya Julie Uhrman, citat de Engadget. Utilizatorii vor putea achizitiona, separat, si un controler alaturi de un pachet de jocuri, toate la pretul de 49.99 dolari.

GadgetReport.ro relata, recent, ca Ouya promite performante similare cu consolele Xbox, Playstation sau Wii U. Avand in vedere ca acestea costa de 3-4 ori mai mult, entuziasmul dezvoltatorilor pare justificat – va avea un cuvant greu de spus in piata.

Totul va depinde, credem noi, de modul in care dezvoltatorii vor gestiona problema jocurilor pentru aceasta consola.

Pana atunci insa, putem vedea in clipul de mai jos, o prima prezentare a consolei. Aceasta vine cu doua controlere si toate cablurile necesare, de la cel de alimentare la mini-HDMI.

Foarte interesanta este si ideea folosirii unei carcase transparente pentru consola. De asemenea, ne-a placut faptul ca poti avea acces la hardware-ul Ouya, putand astfel sa cureti coolerul de praf sau chiar sa il schimbi.

Consola ruleaza un sistem de operare Android Jelly Bean special adaptat. Ouya se conecteaza la internet prin Wi-Fi. Pe langa jocuri, consola poate fi folosita pentru navigarea pe internet si pentru social-network.

Ouya va permite instalarea tuturor aplicatiilor Android, de la browsere la aplicatii precum Facebook, Twitter etc.

Conexiunea USB va oferi, de asemenea, utilizatorilor posibilitatea de a rula filme si fotografii pe ecranul televizorului.