Cosmote devine T-Mobile! Anuntul oficial facut de Deutsche Telekom

Data: 30/05/2014 | Autor: .

t-mobile-gadgetreportRomtelecom şi COSMOTE România se pregătesc pentru lansarea serviciilor ca parte din familia Deutsche Telekom, folosind identitatea „Telekom”, a anuntat compania, astazi, intr-un comunicat de presa. Potrivit surselor GadgetReport.ro, cel mai probabil incepand cu 12 septembrie, Cosmote va trece sub sigla T-Mobile, urmand sa isi modifice fundamental ofertele.

“Romtelecom şi COSMOTE România vor avea noi denumiri comerciale asociate cu Deutsche Telekom, care vor fi comunicate la momentul oportun, după finalizarea tuturor procedurilor legale. Numele şi identităţile comerciale ale companiilor Germanos Telecom România, Sunlight România Filiala București, NextGen şi Telemobil nu vor fi schimbate”, a precizat Romtelecom.

“Continuitatea serviciilor nu va fi afectată în niciun fel. Serviciile şi produsele existente, fie mobile sau fixe, atât pentru clienţii rezidenţiali, cât şi de business, vor rămâne neschimbate. În plus, odată ce noul brand „T” va fi lansat, clienţii Romtelecom şi COSMOTE România se vor bucura de o experienţă nouă şi îmbunătăţită şi vor beneficia de noi oferte şi promoţii”, se precizeaza in comunicatul de presa.

„Ambele companii vizează o tranziţie lină către noul brand, cu toate activităţile necesare şi legate de acest proiect finalizate înainte de lansarea oficială”, afirma compania.

GadgetReport.ro relata, recent, ca operatorul german pregateste o serie de oferte de abonamente si telefoane cu care vrea sa spulbere concurentii de la Orange si Vodafone.

Intrarea Deutsche Telekom in Romania, cu marca T-Mobile, a fost anticipata de GadgetReport.ro inca de acum trei ani.

Scriam atunci ca, dupa ce va prelua pachetul majoritar de la OTE (actionarul de la Romtelecom si Cosmote), nemtii au de gand sa cucereasca piata romaneasca.

„Va fi cel mai puternic jucator de pe piata de quad play (care combina servicii de telefonie fixa, mobila, Internet de mare viteza, fix si mobil si televiziune)”, afirma, anterior, pentru GadgetReport.ro, Liviu Nistoran, fostul presedinte al Autoritatii de reglementare in comunicatii, adaugand ca se asteapta la oferte devastatoare pentru competitorii sai pe telefonia mobila, televiziune si Internet.

t-mobile

 

Ce va insemna intrarea in piata a T-Mobile?

 In primul rand o concurenta mai puternica intre operatorii de telefonie mobila. Asta s-ar putea traduce prin preturi mai bune la abonamente si telefoane la promotii ca in Occident.

In conditiile in care T-Mobile va veni cu oferte ca in Germania, nu este exclus ca din aceasta toamna sa vedem si la noi, ca in toate tarile civilizate, ultimele smartphone-uri lansate la preturi mici.

Sa nu uitam, de exemplu, ca in Romania, potrivit unui studiu difuzat recent, ca se vinde cel mai scump iPhone 5s din UE.

Chiar si daca nu vor veni cu aceste oferte, lansarea T-Mobile in Romania va creste concurenta din piata telecom romaneasca. Sa nu excludem insa varianta ca T-Mobile sa se alature plutonului si sa isi alinieze tarifele la cele practicate in prezent de concurenti.

Nu este exclus ca, pe fondul razboiului ofertelor, sa asistam, din toamna, la oferte in genul – Daca esti abonatul nostru, iti inlocuim gratuit telefonul cu unul de ultima generatie, daca accepti sa iti prelungesti contractul pe 24 luni.

Mai multe amanunte aflati dintr-o analiza GadgetReport.ro disponibila AICI.