Creatorii robotului Sphero din noul Star Wars au strans 45 mil. $!

Data: 3/06/2015 | Autor: .

bb8-robot-star-wars-episode-vii

Sphero, start-up-ul care a construit robotul care face senzatie in noul Star Wars: The Force Awakens, a devenit o adevarata vedeta pe piata tehnologiei. Gigantul Disney, alaturi de Mercato Partners si Foundry Group, i-au oferit o finantare de 45 de milioane de dolari pentru a-si extinde cercetarile.

bb8-star-warsPaul Berberian, CEO-ul Sphero, a declarat ca investitia este una neasteptata si a pus interesul major al investitorilor pe seama impactului creat de celebrul deja robot BB-8 din noul Star Wars.

Vedeti AICI cele mai noi imagini din noul Star Wars: The Force Awakens.

Si vanzarile Sphero au crescut substantial, compania estimand ca acestea vor depasi nivelul de 1 milion de exemplare din bila de joc Sphero pana la finele anului.

“Infuzia de capital ne impinge de la spate sa ne concentram eforturile pentru a transforma lumea jocurilor si industria jucariilor. Compania se va muta intr-o noua categorie”, a declarat CEO-ul Sphero.

Un clip video cu robotul BB-8, prezentat la Star Wars Celebration din Anaheim, din aprilie, il vedeti mai jos.

Sphero a facut senzatie in lumea jocurilor cu un gadget ce duce ideea de gaming intr-o zona neexplorata. Sphero este, in esenta, o bila pe care o controlezi cu ajutorul smartphone-ului.

Bila, realizata din policarbonat, ascunde un mini-robot prevăzut cu mai multi senzori care ii asigura miscarea.  Sphero are un diametru de 77 mm si cantareste 168 de grame.

Sphero este controlata prin Bluetooth de pe orice gadget iOS sau Android prin intermediul aplicatiei dedicate
Sphero are o autonomie de o ora si se reincarca in aproximativ 180 de minute. Cum functioneaza vedeti in clipul video de mai jos.

http://www.gosphero.com/