Cu bune şi rele! Cum arată şi ce poate primul smartwatch românesc, Vector Watch

Data: 15/10/2015 | Autor: .

Vector-Watch-gadgetreport.roNu ştim alţii cum sunt, însă noi când ne gândim la un smartwatch, vrem un produs cu o carcasă puternică, cât mai aproape de un ceas premium, un ecran solid, color, conectivitate bună cu telefonul şi o autonomie cât mai mare. Să nu uităm preţul, care este relevant!

Vector Watch, ceasul lansat oficial miercuri seara, la club Loft din Bucureşti, are câteva dintre aceste caracteristici, dar nu pe toate.

Construcţia ceasului este fără cusur. Cele două variante, cu ecran rotund şi pătrat, arată excelent, cu curele din piele sau metal, cu carcase bine definite, cu aspect premium.

Vector Watch se conectează la orice smartphone cu Android, Windows şi la iPhone-uri şi îţi oferă posiblitatea de a vedea alertele de pe telefonul mobil. Iar autonomia este excelentă, de până la 30 de zile. În plus, este rezistent la apă.

Vector Watch suferă însă la două capitole importante. Primul – ecranul este unul alb-negru. Este ca şi cum ţi-ai cumpăra un televizor alb-negru la un preţ de televizor color. Şi preţul nu este deloc mic. Costă între 299 şi 499 de euro, cât un Motorola 360 de generaţia a doua. Preţurile oficiale le vezi aici.

Al doilea argument – ecranul nu este touchscreen. Adica unul dintre elementele esenţiale cu care un smartwatch se diferenţiază faţă de un ceas obişnuit.

Am avut tot timpul tentaţia, când l-am testat la eveniment, să apăsăm pe ecran, fără succes, bineînţeles.

Ceasul este pozitionat ca unul de business, având instalate câteva linkuri către o serie de portaluri de business.

Vector Watch arată bine, este promovat excelent, însă ridică destule semne de întrebare. Probabil a doua generaţie va trece la un ecran color şi touchscreen. Poate şi un microfon, poate şi un ecosistem cu mai multe aplicaţii.

Detalii despre ceas aflaţi de pe pagina oficiala Vector Watch. Produsul poate fi cumpărat de la Orange.

Urmariti mai jos prezentarea ceasului, realizată de un consultant Vector, la lansarea oficiala.â