Cum accesezi gratuit reţeaua UPC Wi-Free (VIDEO)

Data: 29/10/2014 | Autor: .

UPC Wi-FreeDupa RCS-RDS, a venit si randul UPC sa isi lanseze propria retea de hotspoturi wi-fi, destinata in exclusivitate clientilor serviciilor de internet. Noul UPC Wi-free este deja disponibil în câteva sute de locaţii din ţară – cel puţin asta susţine compania, într-un comunicat de presă.

“Clienţii vor să fie conectaţi oriunde, oricând, pe orice dispozitiv. UPC inovează în permanenţă pentru a le oferi atât conectivitate, cât şi divertisment – scoatem internetul în stradă pentru şi mai multă mobilitate. UPC Wi-Free este un produs global, care revoluţionează experienţa clienţilor noştri. Oferă acces simplu, gratuit şi nelimitat la sute de mii de hotspot-uri din România. Foarte important, cu Wi-Free, clienţii noştri de internet au Wi-Fi gratuit şi în străinătate – în Europa există deja milioane de hotspot-uri UPC Wi-Free, iar numărul lor creşte zi de zi”, a declarat Robert Redeleanu, CMO UPC România.

În acest moment, 57% dintre clienţii Fiber Power au Wi-Fi de la UPC, ceea ce reprezintă o dublare faţă de perioada similară a anului trecut. În ultimii 4 ani, în baza UPC, numărul clienţilor de internet cu Wi-Fi a crescut de 14 ori.

Conectarea la UPC Wi-Free este simplă şi automată. Primul pas pentru activarea serviciului este crearea unui cont My UPC, urmată de configurarea parolei Wi-Free. Odată autentificat, un client de internet UPC va rămâne conectat permanent în locaţiile în care există acoperire Wi-Free. Accesul la internet este gratuit, nelimitat şi sigur – doar clienţii autentificaţi se pot conecta.

Un aspect foarte important este faptul că Wi-Free foloseşte o lăţime de bandă dedicată, suplimentară (10 Mbps download), independentă de banda alocată abonamentului fiecărui client. UPC Wi-Free funcţionează prin crearea a două reţele wireless distincte şi poate suporta până la 5 conexiuni simultane UPC Wi-Free.

UPC Wi-Free este deservită de modemuri Thomson TGW870, Cisco EPC 3925, Ubee EVW3226 si Technicolor 7200.