Cum activezi Windows Sonic și Dolby Atmos în Windows 10

Data: 19/11/2018 | Autor: .

Cum activezi Windows Sonic și Dolby Atmos în Windows 10Dacă vrei o experiență audio similară cu cea de la cinematograf, în Windows 10 ai la dispoziție două soluții audio excelente. Windows Sonic și Dolby Atmos îți vor oferi un sunet spectaculos, similar cu cel redat de sistemele audio 5.1 și 7.1, relatează GadgetReport.ro

Pentru a activa sunetul spațial, 3D, ai nevoie de o pereche de căști pe care s-o conectezi la laptop sau desktop.

Prima soluție audio, Windows Sonic, este capabilă să ofere un sunet demn de o stație 5.1 sau 7.1 pe căștile tale stereo. Bineînțeles, cu cât căștile sunt mai performante, cu atât sunetul va fi mai bun.

Pentru a activa Windows Sonic, te duci cu mouse-ul pe iconul de sunet, din dreapta jos al ecranului, dai buton dreapta și, din meniu, selectezi Windows Sonic.

Soluția audio este gratuită spre deosebire de cealaltă variantă, Dolby Atmos, pentru care va trebui să plătești 60 de lei.

Aplicația Dolby Atmos trebuie s-o descarci din Microsoft Store. Ai 30 de zile în care poți s-o folosești gratuit, iar apoi trebuie să o cumperi.

Din testele făcute de GadgetReport.ro, sunetul oferit de Dolby Atmos este chiar mai spectaculos decât cel redat de Windows Sonic. Bașii, mediile și înaltele sunt extrem de bine redate, iar efectele se simt parcă mai realist.

Important de reținut. Laptopul sau PC-ul tău va reda sunetul în Dolby Atmos sau în Windows Sonic doar dacă filmul, clipul sau muzica sunt împachetate cu aceste codecuri. Toate celelalte materiale multimedia vor fi oferite în format stereo.