Cum arata PSSD-ul Samsung T1, disponibil in Romania

Data: 13/05/2015 | Autor: .

Samsung T1

Samsung a lansat in Romania noua unitate de stocare de date externa PSSD Samsung T1 (Portable Solid State Drive). Aceasta va fi disponibila in variantele de 250 GB, 500 GB si 1 TB.

PSSD-ul Samsung T1 are un design elegant, fiind usor de utilizat si transportat. De dimensiuni foarte mici (71×9,2×53,2mm), PSSD-ul Samsung T1 este dispozitivul potrivit pentru utilizatorii care isi doresc o posibilitate de stocare de date sigura, mobila si pe care se pot baza oricand.

Utilizatorii care au nevoie de mult spatiu si cei care au nevoie sa isi tina in permanenta datele salvate asupra lor vor gasi in acest SSD extern modalitatea ideala de stocare de date.

Performanta

Unitatea de stocare externa Samsung T1 a fost dezvoltata cu tehnologia V-NAND de ultima generatie Samsung pentru a le oferi utilizatorilor viteze de citire si scriere de pana la 450 MBpS, mai rapid decat orice alta unitate externa existenta pe piata, si cu 3 pana la 7 ori mai rapid decat viteza de citire si scriere a unui hard disk extern. Subtire si elegant, de dimenisuni mici (71×9,2×53,2mm), PSSD-ul T1 este dispozitivul potrivit pentru utilizatorii care isi doresc o posibilitate de stocare de date sigura, mobila si pe care se pot baza oricand. Utilizatorii care au nevoie de mult spatiu si cei care au nevoie sa isi tina in permanenta datele salvate asupra lor vor gasi in acest SSD extern modalitatea ideala de stocare de date.

Tehnologie

Samsung si-a concentrat eforturile pentru dezvoltarea unei tehnologii proprie pentru unitati de stocare. Astfel, tehnologia TurboWrite a fost integrata in modelul PSSD Samsung T1  pentru a le oferi utilizatorilor nu doar cele mai bune viteze de scriere si citire, ci si posibilitatea unui transfer mare de date si operatii multi-task complexe.

In plus, pentru cea mai buna siguranta a datelor, PSSD-ul Samsung T1 foloseste un algoritm AES pe 256 de biti pentru criptarea informatiilor, respectand astfel standardele de securitate internationale. Modalitatea de criptare a datelor este simpla si foarte usor de utilizat. in momentul primei utilizari a SSD-ului extern T1, respectiv la prima sa conectare la un computer, software-ul este instalat, iar utilizatorul are posibilitatea de a-si alege o parola pentru blocarea acestuia.

PSSD-ul Samsung T1 va fi disponibil in retelele partenerilor din retail in cursul lunii mai. Preturile nu au fost anuntate.