Cum arata viitorul televiziunii? Proiectul SF al celor de la InAiR

Data: 21/07/2016 | Autor: .

Cum arata viitorul televiziunii? Proiectul demn de Star Trek al celor de la InAiR

V-ati intrebat vreodata cum arata viitorul televiziunii? Un start-up din SUA, SeeSpace, isi propune sa revolutioneze experienta TV. A lansat un proiect, intitulat InAiR, care promite sa transforme privitul la televizor intr-o experienta interactiva, tridimensionala.

Este vorba de un dispozitiv care va lega televizorul de cablul TV si, prin intermediul conexiunii WiFi la internet, va analiza programele la care te uiti si iti va aduce pe ecran infomatii relevante de pe internet.

De exemplu, daca va uitati la o cursa de formula 1, veti putea accesa, in timp real, informatiile de spre masinile care concureaza, date privind clasamentul si alte amanunte din “bucataria” competitiei, altele decat cele oferite de televiziunea care transmite evenimentul.

Intreaga experienta multimedia va fi disponibila pe televizoarele 3D TV dar si pe cele clasice, gratie unui software care va adapta imaginile aparute pe ecran.

Cele mai tari efecte se vor simti, bineinteles, pe un televizor 3D. Daca vreti sa vedeti cum arata ideea, puneti-va niste ochelari 3D si urmariti clipul video de mai jos.

Gadgetul va putea fi controlat cu telefonul sau tableta, prin intermediul unei aplicatii dedicate pe iOS sau Android. SeeSpace vrea sa includa in acest sistem si posibilitatea de a controla programul cu ajutorul gesturilor, prin Kinect si Leap Motion.

Proiectul  este inca in faza de dezvoltare, SeeSpace cautand finantare pe Kickstarter . Dispozitivul ar urma sa ajunga pe piata la 89-119 dolari. Cand? Ramane de vazut.