Cum explica Google Romania atacul hackerilor

Data: 28/11/2012 | Autor: .

Serviciile Google din Romania nu au fost atacate, iar compania se afla, in prezent, in legatura cu organizatia responsabila cu gestionarea numelor de domenii din tara, a declarat miercuri, Gabriela Chiorean, director de comunicare Google Romania.

“Cei care au incercat sa acceseze in aceasta dimineata google.ro au fost redirectionati catre alte domenii. Practic, serviciul nu a fost atacat sau hackuit. Nu este vorba despre o vulnerabilitate a Google pe care ar fi urmat sa o rezolvam.

Pentru o perioada scurta de timp, unii utilizatori care viziteaza www.google.ro si cateva alte adrese de web au fost redirectionati catre un alt site web.

Suntem in contact cu organizatia responsabila cu gestionarea numelor de domenii din Romania”, a explicat Chiorean, potrivit Agerpres.

Site-ul google.ro a fost inaccesibil miercuri dimineata pentru cateva ore, interval in care pagina afisa mesajul “hacker algerian” by MCA-CRB. Mai mult, sub imaginea standard care arata lipsa de functionare, era postat textul “to be continued…”