Cum să filmezi cu telefonul. 10 sfaturi esenţiale

Data: 24/07/2015 | Autor: .

cum-filmezi-cu-telefonul

Să filmezi cu telefonul nu e o chestie atât de simplă pe cât pare. Dovadă câ internetul este plin de clipuri arse, mişcate, blurate, fără sonor, la care îţi este imposibil să te uiţi. Pentru ca amintirile tale să fie la un nivel calitativ optim, să vezi imaginile în condiţii optime şi pe televizor, urmează sfaturile de mai jos:

1. Primul şi cel mai important sfat este să vă asiguraţi că lentila camerei este curată. Dacă are urme de grăsime sau praf, calitatea imaginii va fi afectată.
2. Atunci când înregistrezi video, ai grijă să nu acoperi cu mâna microfonul telefonului. O să înregistrezi fără sunet sau cu un unul distorsionat.
3. Ţine telefonul cu ambele mâini atunci când înregistrezi video. Vei evita, astfel, ca imaginile să fie tremurate.
4. Asigură-te, înainte să apeşi pe butonul de REC, că imaginea este bine focalizată, ca să nu inregistrezi în ceaţă. Aşa că ai grijă la unghiul în care filmezi.
5. O regulă esenţială atât pentru fotografie cât şi pentru video este să eviţi „contre jour”, adică să NU filmezi cu lumina soarelui în faţă.
6. Dacă vrei să filmezi în 4K, ia în calcul că o să îţi consume rapid bateria. În plus, dacă nu ai un televizor 4K, pentru ce îţi trebuie o asemenea rezoluţie, mai cu seamă că şi ocupă mult spaţiu din memoria telefonului?
7. Zoom-ul Digital de cele mai multe ori dă rateuri. Cea mai bună soluţie este să te apropii cu telefonul de locul, obiectul sau persoanele pe care le filmezi.
8. Încearcă să eviţi să mişti camera brusc, să mişti telefonul prea repede. Caută ca mişcarea să fie lină, lentă şi să încerci să nu îţi tremure mâinile.
9. Nu în ultimul rând, evită să filmezi cu camera ţinută vertical. Asta pentru că atunci când o să vrei să vezi clipul, în loc ca acesta să apară mare pe ecran, imaginea o să fie distorsionată.
10. Atunci când filmezi, foloseşte butonul de pause. Te va ajuta să îţi relaxezi mâinile şi să înregistrezi numai momentele cu adevărat relevante.

Loading...

1 comentariu

  • 13/06/2019, 23:41 IRINA says : raspunde

    BUNA SEARA.AM FACUT O FILMARE CU PAUZA DAR CIND VIZIONEZ FILMAREA IN INTREGIME SUNETUL INTIRZIE DE LA MOMENTUL UNDE A FOST APASAT PAUZA SI NU SE INTELEGE CINE SI CIND VORBESTE.CE SA FAC ?MERSI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.