Cum a invins Taylor Swift gigantul Apple

Data: 23/06/2015 | Autor: .

taylor-swift a invins apple music

Celebra cantareata americana Taylor Swift a reusit sa dea peste cap toate planurile companiei Apple privind lansarea noului serviciu muzical de streaming Apple Music.

Dupa ce a trimis o scrisoare deschisa in care si-a exprimat dezamagirea legata de faptul ca artistii nu vor fi platiti pentru cele trei luni in care serviciile Apple Music vor fi gratuite, Apple a cedat.

Intr-o serie de mesaje pe Twitter, directorul executiv Apple, Eddy Cue, a anuntat ca toti cantaretii care isi vor vinde muzica prin intermediul Apple Music vor beneficia de drepturile de autor si in cele trei luni cat este perioada promotionala anuntata de companie, relateaza BGR.

Cu numai cateva ore inainte, intr-o scrisoare deschisa postata pe Tumblr, vedeta afirma ca perioada de trei luni de zile in care serviciile Apple Music pot fi folosite promotional, fara plata, reprezinta o mare greseala, pentru ca afecteaza interesele artistilor, care in aceasta perioada nu incaseaza niciun ban.

„ Este vorba, in primul rand, despre artistii tineri care abia isi lanseaza primul single si care nu vor fi platiti pentru succesul lor. Este vorba despre tinerii autori, despre producatorii care muncesc din greu pentru a inova, pentru a crea, la fel cum creatorii de la Google fac pionierat in domeniul lor. Acestia nu vor fi platiti pentru un sfert de an pentru piesele lor”, afirma Taylor Swift in scrisoarea deschisa, citata de colegii de la Showbizreport.ro.

Apple sa nu uite ca nu am cerut niciodata iPhone-uri pe gratis. Asa ca nu ne cereti sa va dam muzica gratuit, fara compensatii”, a mai spus aceasta.

Taylor Swift nu este singurul artist care a criticat Apple. Adele si Arctic Monkeys au anuntat, de asemenea, ca decizia companiei va duce artistii la faliment.

Apple Music va fi disponibil din data de 30 iunie in 100 de tari. Serviciul va fi gratuit timp de trei luni, dupa care va costa 10 dolari.


Mai multe detalii despre serviciul Apple Music, aflati de pe GadgetReport.ro