Cum iti protejezi contul de Facebook. 10 setări esenţiale

Data: 12/06/2018 | Autor: .

Cum iti protejezi contul de Facebook. 10 setări esenţiale

Te temi că ai putea avea probleme cu contul de Facebook, că cineva ţi-ar putea sparge parola sau chiar să îţi şteargă pagina? Este bine să-ţi iei câteva măsuri de siguranţă, care te vor ajuta să ai o experienţă online lipsită de griji. Cum iti protejezi contul de Facebook află de pe GadgetReport.ro

1.Primul si cel mai important sfat este nu accepţi pe oricine drept prieten pe Facebook. Caută sa afli cine verifici cine este cel care îţi cere prietenia, înainte de a-l primi pe pagina ta.

2.Nu da click pe link-urile care par suspecte, chiar daca vin din partea prietenilor tai de pe Facebook – foarte multe conturi sunt compromise prin simplul fapt ca utilizatorii dau click pe link-uri infectate, ajungand apoi sa raspandeasca, la randul lor, malware.

3. Nu da click pe aplicatii care iti promit sa-ti dezvaluie cine si cati prieteni ti-au vizionat profilul din contul de Facebook. Niciodata, Facebook nu va pune la dispozitie astfel de informatii, iar toate aplicatiile care promit asta nu reprezinta decat spam sau malware.

4.Verifica de doua ori inainte de a permite accesul unei aplicatii la datele tale personale din contul de Facebook. Citeste cu atentie CE informatii vrea aplicatia sa acceseze, CAND si CUM le va folosi. Daca ai dubii cu privinta la legitimitatea ei, NU ii acorda accesul deoarece s-ar putea sa te transformi in spammer si sa invadezi cu mesaje nesolicitate wall-urile tuturor prietenilor tai.

5.Foloseste parole diferite pentru diversele conturi online (email, Facebook, Twitter, Instagram etc.) pe care le gestionezi. Daca folosesti o parola universala si aceasta este furata, ai putea pierde accesul la toate conturile in acelasi timp.

6.Fii precaut atunci cand introduci parolele pe contul de Facebook. Doar pentru ca o pagina de pe Internet seamana cu Facebook-ul sau cu un alt site pe care il folosesti, nu inseamna ca acest lucru este si adevarat. Verifica bara de adrese din browser si invata sa faci diferenta intre un URL bun si unul periculos. Daca te indoiesti de legitimitatea unui link, tasteaza URL-ul paginii web (de exemplu, https://www.facebook.com ) in bara de adrese.

7. Nu publica pe contul de Facebook informatii care ar putea ajuta o persoana sa-ti reseteze parola de la contul de e-mail pe care il folosesti pentru a te autentifica – cele mai multe servicii de email iti cer raspunsul la o intrebare secreta, pentru a-ti permite resetarea parolei. Cateva exemple sunt – care este actorul tau preferat, ce echipa de fotbal sustii sau care este numele animalului tau de companie.

8. Foloseste intotdeauna un browser cu toate actualizarile la zi si nu uita sa faci update la diferite programe, precum Adobe Reader, Flash Player, Java etc.

9. Trateaza cu precautie orice mesaj care contine o solicitare urgenta sau care iti cere sa actualizezi unele informatii sau sa furnizezi altele noi. De asemenea, mesajele care contin greseli orografice trebuie sa iti atraga atentia, mai ales daca vin de la persoane care, in general, scriu corect.

10. Ai grija ca sistemul tau de operare sa fie cu actualizarile la zi, fie ca este Windows, Mac sau Linux. De asemenea, nu uita sa folosesti o suita de securitate completa, care iti asigura protectie avansata impotriva tuturor categoriilor de atacuri online.

Afla mai multe amanunte despre cum iti protejezi contul de Facebook din tutorialul video GadgetReport.ro