Cum îţi verifici RCA-ul pe internet

Data: 8/05/2018 | Autor: .

Cum îţi verifici RCA-ul pe internet

Dacă ai un automobil şi vrei să verifici valabilitatea asigurării auto RCA sau vrei să îţi cumperi alta, la un preţ mai bun, o poţi face foarte simplu, de pe telefon sau de pe tabletă. Cum verifici RCA-ul pe internet află dintr-un tutorial GadgetReport.ro.

Ai la dispoziţie mai multe aplicaţii dedicate, unele direct pe internet, altele pe care le poti descarca si instala pe telefon sau tableta.

Cea mai simpla metoda este sa intri pe site-ul Autoritatii de Supraveghere Financiara. Pentru verificarea politelor RCA, dati click AICI, iar pentru istoricul daunelor, dati click AICI.

O alta solutie simpla si accesibila de pe orice dispozitiv conectat la internet este site-ul verificarerca.com

Fata de site-ul oficial al ASF, pagina este mult mai usor de folosit, nu mai este nevoie sa pierzi timp cu selectarea zilei, lunii si anului pentru a afla starea asigurarii.

Doar introduci numarul de inmatriculare si afli raspunsul. Daca nu gaseste informatii pentru numar, apare imediat casuta pentru seria de caroserie pentru a cauta si dupa aceasta. Odata afisat raspunsul pozitiv, poti sa primesti data expirarii pe email pentru a avea acces rapid la aceasta si sa nu stai sa o cauti de fiecare data in caz ca nu o tii minte.

De asemenea, poti sa alegi sa primesti alerte gratuite pe email inainte de data expirarii (optionale).

Fata de alte aplicatii, aceasta are cateva avantaje: este browser based, adica nu depinde de sistemul de operare pe care-l ai pe telefon/tableta, informatiile oferite sunt preluate real-time din baza de date, nu trebuie instalat nimic, nu exista update-uri pentru aplicatii, nu consuma spatiu de stocare, nu apare inca un proces ce ruleaza in background, etc.

Site-ul este bine optimizat si pentru cei ce-l acceseaza de pe tablete/telefoane.