Cum a pierdut Lady Gaga 156 milioane de fani pe youtube

Data: 31/01/2013 | Autor: .

gagaladyYoutube a taiat peste 156 milione de afisari din clipurile celebrei cantarete Lady Gaga dupa ce s-a descoperit ca acestea erau false, fiind generate de programe de crestere a traficului, relateaza NME.

Potrivit unui purtator de cuvant al Youtube, VEVO a taiat peste 2 milioane de afisari numai in luna decembrie de pe canalul cantaretei.

Gaga nu este singurul artist in aceasta situatie. Si alti cantareti au pierdut afisari.

Cea mai mare lovitura a incasat-o casa de productie care detine drepturile de autor pentru Rihanna, Nicki Minaj si Justin Bieber, care a pierdut peste 1 miliard de vizualizari, dintr-un total de 7 miliarde.

A doua mare lovitura a primit-o casa care produce piesele unor artisti ca Alicia Keys, Rita Ora sau Labrinth. Aceasta a pierdut peste 850 de milioane de vizualizari intr-o singura zi.

Masura ii afecteaza simtitor pe artisti, deoarece YouTube reprezinta acum principala platforma de promovare a muzicii in toata lumea.

Peste 4 miliarde de ore de clipuri video sunt vizionate de peste 800 de milioane de vizitatori unici pe acest site in fiecare luna.

Numarul de vizualizari ale unui videoclip este privit in prezent ca un clasament neoficial mondial al popularitatii unui artist sau a melodiei acestuia si orice suspiciune ca producatorul muzical ar falsifica numarul de vizionari poate afecta credibilitatea artistului respectiv.