Cum poți obține Windows 10 gratuit. Un tutorial GadgetReport.ro

Data: 15/01/2020 | Autor: .

Cum poți obține Windows 10 gratuit. Un tutorial GadgetReport.ro

Sistemul de operare Windows 7 este deja istorie. Dacă nu ați actualizat încă la Windows 10, CNET vă prezintă câțiva pași simpli, care vă pot aduce upgrade-ul gratuit, relatează GadgetReport.ro

Pe site-ul Microsoft, sistemul de operare Windows 10 Home costă 139 de dolari. Cu toate acestea, nu trebuie neapărat să plătiți acești bani. O ofertă gratuită de upgrade de la Microsoft, care s-a încheiat din 2016 în mod tehnic, funcționează în continuare.

Când Windows 10 a fost lansat pentru prima data, în iulie 2015, Microsoft a oferit o ofertă de actualizare gratuită fără precedent pentru utilizatorii Windows 7, 8 și 8.1 , valabilă până în iulie 2016.

În 2017, CNET a anunțat că instrumentul de actualizare gratuită era încă funcțional. Am încercat-o în noiembrie 2019 și am putut actualiza un desktop Dell OptiPlex 9020 din 2014 de la Windows 7 Pro la Windows 10 Pro. Linkul funcționează și în prezent.

Utilizatorii Windows 7 care nu fac upgrade la noua versiune nu vor mai putea primi actualizări Microsoft sau asistență tehnică pentru probleme, astfel că își expun calculatoarele la viruși și malware.

Iată cum puteți obține Windows 10 gratuit, dacă aveți, bineînțeles, o copie licențiată și activată a Windows 7, Windows 8 sau Windows 8.1 Home sau Pro:

  1. Accesați site-ul Descărcare Windows 10.
  2. În Creare suport de instalare Windows 10 , faceți click pe instrumentul Descărcare și Executare .
  3. Alegeți  ,,Actualizați acum acest computer’’, presupunând că acesta este singurul computer pe care îl actualizați. (Dacă actualizați un alt calculator, alegeți Creare suport de instalare pentru un alt computer și salvați fișierele de instalare.)
  4. Urmați indicațiile.
  5. Când actualizarea este completă, accesați Setări Actualizare și Securitate> Activare și ar trebui să vedeți o licență digitală pentru Windows 10.

Trebuie menționat că dacă aveți o licență Windows 7 sau 8 Home, puteți actualiza doar la Windows 10 Home, în timp ce Windows 7 sau 8 Pro poate fi actualizat doar la Windows 10 Pro (actualizarea nu este disponibilă pentru Windows Enterprise.

Pentru a obține cea mai bună experiență Windows 10 și a profita de funcții precum conectarea fără parolă prin Windows Hello , ar fi bine să cumpărați un nou PC cu Windows 10 (sau unul lansat după iulie 2015) cu toate actualizările hardware.