Cum să ai un semnal mai bun de internet acasă

Data: 26/01/2018 | Autor: .

Dacă ai probleme cu internetul acasă, dacă filmele “îngheaţă” iar jocurile şi paginile web se încarcă foarte greu, cel mai probabil ai pus router-ul într-un loc care nu oferă cel mai bun semnal. GadgetReport.ro îţi prezintă 10 sfaturi esenţiale despre cum să ai un semnal mai bun de internet acasă.

Să ai un router Wi-Fi acasă nu mai e de multă vreme un moft, ci o necesitate. Să îţi conectezi telefonul, tableta sau laptopul este foarte uşor, însă te-ai gândit dacă ai amplasat routerul în cea mai bună locaţie, pentru a avea cel mai bun semnal?

semnal internet gadgetreport.ro1. Routerul trebuie plasat undeva în apropiere de mijlocul casei! Este esenţial ca routerul să poată transmite semnalul în toate direcţiile, aşa că dacă îl pui într-un colţ sau lângă fereastră, mare parte din semnal se va pierde.

Asa ca, cel mai bine, monteaza-l undeva la o distanta egala de extremitatile casei tale. Asta nu înseamnă, bineinţeles, că îl pui în mijlocul casei, însă încearcă să găseşti un loc unde să nu fie ecranat.

2.Cum să ai un semnal mai bun de internet acasă? Nu tine routerul pe podea si nici lipit de perete! Antenele routerului sunt gandite sa transmita semnalul in spatiu liber.

Daca il pui pe perete sau pe podea, semnalul va trece foarte greu de suprafetele de beton, caramida etc. Cel mai bine este sa il pozitionezi la o inaltime de un metru, undeva pe o masuta sau pe un alt corp de mobilier, dar in niciun caz metalic.

3.Amplaseaza routerul in camera in care folosesti cel mai mult internetul! Cel mai bine in sufragerie, acolo unde iti petreci mare parte din timpul petrecut acasa. Vei avea cel mai puternic semnal.

4. Nu acoperi routerul cu nimic! Nu tine routerul intr-un dulap, pentru ca vei pierde  semnal. Chiar daca nu iti place cum arata, daca il acoperi cu ceva, undele radio transmise de el vor fi afectate, iar calitatea semnalului va fi mai slaba.

5. Tine routerul departe de alte electronice. Este posibil ca semnalul acestuia sa interfereze cu microundele, cu televizorul etc. Asa ca este posibil sa-l ecranezi. De asemenea, trebuie sa il tii departe de obiecte precum oglinzile sau acvariile, pentru ca vei pierde semnal.

semnal router6. Cum să ai un semnal mai bun de internet acasă? Pune antenele routerului vertical! Daca ai un router cu doua-trei antene, tine-le pe toate vertical, nu le inclina. Antenele sunt programate sa transmita semnalul din pozitie verticala.

7. Masoara calitatea semnalului. Daca ai senzatia ca routerul nu ofera un semnal de calitate, foloseste aplicatii precum Amped’s Wi-Fi Analytics care iti arata, pe o harta, in ce masura semnalul transmis de router ajunge in toata casa. Vei afla astfel unde trebuie sa il pui pentru a avea un semnal de calitate.

8. Verifica software-ul de pe router. Sunt multe produse, mai ales cele ieftine, care vin cu versiuni de software cu probleme si care afecteaza calitatea semnalului. Producatorii ofera update-uri, asa ca cel mai bine este sa intri in setarile lui si sa ii actualizezi versiunea firmware.

9. Fa un speed test ca sa vezi ce viteza iti ofera reteaua la care esti abonat. Fa unul mai intai fara router, direct de pe cablu, si apoi unul cu routerul activat. Vei afla astfel daca de vina pentru calitatea semnalului este routerul sau providerul de internet.

10. Tu de cand nu ti-ai mai schimbat routerul? Daca il ai de mai mult de cinci ani, e timpul sa il schimbi. Tehnologia a facut pasi importanti intre timp, asa ca este posibil ca aparatul sa nu mai faca fata noilor conditii. Daca vrei un semnal de calitate, atunci incearca sa cumperi un router de ultima generatie. Iar daca tot nu esti multumit de semnal, cumpara si un repeater, ca sa extinzi semnalul la maxim.

Citeşte şi tutorialul video care te ajută să alegi un router şi îţi prezintă unul dintre cele mai ieftine routere wireless AC de pe piaţă.