Cum sa filmezi cu telefonul ca un profesionist de televiziune

Cum sa filmezi cu telefonul ca un profesionist de televiziune

Cum sa filmezi cu smartphone-ul un clip video de calitate? Pare o chestie simplă la prima vedere, însă nu este deloc aşa. Dovadă că internetul este plin de clipuri cu imagini arse, mişcate, blurate, fără sonor, la care îţi este imposibil să te uiţi. Dacă vrei ca amintirile tale să fie la un nivel calitativ optim, ca imaginile captate să le vezi în condiţii optime şi pe televizor, trebuie să faci câteva setări esenţiale.

Primul şi cel mai important sfat este să vă asiguraţi că lentila camerei este curată. Dacă are urme de grăsime, amprente sau praf, calitatea imaginii va fi afectată.

Atunci când înregistrezi video, ai grijă să nu acoperi cu mâna microfonul telefonului. O să înregistrezi fără sunet sau cu un unul distorsionat.

Ţine telefonul cu ambele mâini atunci când înregistrezi video. Vei evita, astfel, ca imaginile să fie tremurate.

Asigură-te, înainte să apeşi pe butonul de REC, că imaginea este bine focalizată, ca să nu inregistrezi în ceaţă. Aşa că ai grijă la unghiul în care filmezi.

O regulă esenţială atât pentru fotografie cât şi pentru video este să eviţi „contre jour”, adică să NU filmezi cu lumina soarelui în faţă.

Dacă vrei să filmezi în 4K, ia în calcul că o să îţi consume rapid bateria. În plus, dacă nu ai un televizor 4K, pentru ce îţi trebuie o asemenea rezoluţie, mai cu seamă că şi ocupă mult spaţiu din memoria telefonului?

Zoom-ul digital de cele mai multe ori dă rateuri. Cea mai bună soluţie este să te apropii cu telefonul de locul, obiectul sau persoanele pe care le filmezi.

Încearcă să eviţi să mişti camera brusc, să mişti telefonul prea repede. Caută ca mişcarea să fie lină, lentă şi să încerci să nu îţi tremure mâinile. Poţi să foloseşti şi un selfie stick. O să vezi că o să te ajute să filmezi mult mai uşor.

Nu în ultimul rând, evită să filmezi cu camera ţinută vertical. Asta pentru că atunci când o să vrei să vezi clipul, în loc ca acesta să apară mare pe ecran, imaginea o să fie distorsionată.

Atunci când filmezi, foloseşte butonul de pause. Te va ajuta să îţi relaxezi mâinile şi să înregistrezi numai momentele cu adevărat relevante.