Cum sa incarci telefonul mobil cand nu ai acces la priza

Data: 20/05/2013 | Autor: .

acumulatorexternOricat s-ar stradui producatorii de telefoane mobile sa dezvolte baterii cu durata mare de viata, consumul unui smartphone performant este atat de mare, incat bateria nu poate oferi o perioada foarte indelungata de utilizare. Acumulatorii externi ofera posibilitatea de a incarca telefonul si in absenta unei prize.

In functie de capacitatea bateriei, puteti incarca telefonul de doua, sau chiar trei ori, cu ajutorul acestui device, afirma expertii Flanco, pe blog.

La Flanco gasiti mai multe modele, de capacitati diferite, cu preturi pornind de la 90 RON si ajungand pana la 149 RON. Exista si modele dezvoltate de producatorii de telefoane, cu capacitati si performante mai bune, cum ar fi modelele de la Samsung care ajung si pana la 9000mAh. Unele modele se incarca cu ajutorul energiei solare, astfel ca veti avea autonomie totala, nelimitat!

Practic veti putea incarca telefonul mobil oriunde va poarta pasii, fara sa mai apelati la prize, cu ajutorul unui acumulator extern care preia energia solara si o transfera catre telefon prin cablul de incarcare.

In functie de capacitatea bateriei pe care o are telefonul mobil si de de capacitatea acumulatorului extern veti putea calcula cu aproximatie cate incarcari asigura acumulatorul. De exemplu, pentru un telefon cu o baterie de 2000mAh, un acumulator extern de 5600mAh va putea incarca telefonul de aproape 3 ori. Ulterior acumulatorul va trebui incarcat din nou, fie la priza fie prin expunere la soare, in functie de modelul ales.

Capacitatea unui acumulator este inscriptionata pe ambalaj. Aceste baterii externe sunt dotate cu indicator pentru nivelul de energie depozitata si includ diverse mufe, care se potrivesc cu majoritatea telefoanelor si a smartphone-urilor. Reprezinta cea mai sigura metoda de a va asigura ca nu veti ramane niciodata fara baterie la telefon, mai ales in vacante sau in calatorii. In plus, sunt usoare, portabile si disponibile la preturi accesibile.

Sfat: Inainte de a alege un model de acumulator verificati daca telefonul pe care il aveti este compatibil cu acesta si recomandat de producatori.