Tutorial GadgetReport.ro. Cum sa iti cureti datele de pe internet

Data: 13/09/2019 | Autor: .

how-to-clear-your-browser-cache-gadgetreport

Ai observat ca browserul cu care intri pe internet se misca tot mai greu, ca paginile se incarca cu intarziere si afiseaza informatii vechi? Este timpul sa iti cureti cache-ul si cookies-urile. GadgetReport.ro va prezinta, in cativa pasi, cum sa iti cureti datele de pe internet.

De fiecare data cand intri pe internet, descarci pachete de informatie, asa numitele “temporale”. Browserul, fie el Mozilla, Chrome, Explorer, Opera sau Safari, le pastreaza pentru ca data viitoare sa le preincarce. In teorie, asta ar inseamna ca site-urile ar trebuie sa se miste mult mai repede.

De la teorie la fapte, este insa o cale lunga. Multe dintre date se invechesc si intra in conflict cu cele noi, iar astfel apar intarzierile in accesarea site-urilor.

Pentru a avea tot timpul un browser curat, fara temporale, trebuie sa faci cateva lucruri foarte simple. Le vom prezenta pe rand, in functie de browser-ul cu care intri pe internet.

GOOGLE CHROME

Pentru a sterge datele, trebuie sa intri in SETTINGS si sa dai click pe CLEAR BROWSING DATA.

In pasul 2, trebuie sa selectezi “EMPTY THE CACHE” si sa alegi sa stergi informatiile de la instalare si pana in prezent.

chrome-cache-settings-625x412

 

google-chrome-cache-delete-625x390

MOZILLA FIREFOX

Procedura este similara si pentru Mozilla. Intri in SETTINGS si dai click pe OPTIONS si apoi pe ADVANCED. Dai click apoi pe NETWORK, pe CLEAR NOW si apoi pe OK.

image-37-589x301

 

image-42-528x591

INTERNET EXPLORER

In cazul browserului de la Microsoft, pentru a sterge datele trebuie sa intri pe SETTINGS/ INTERNET OPTIONS/ GENERAL/ DELETE, asa cum puteti vedea in imaginile de mai jos.

Va sfatuim sa nu selectati PASSWORDS, pentru ca altfel va trebui sa introduceti din nou toate parolele folosite pe site-urile voastre preferate.

ie-cache-delete-625x412

APPLE SAFARI

In cazul browserului SAFARI, pentru a sterge datele trebuie sa intrati in PREFERENCES/ ADVANCED iar apoi sa selectati Show Develop menu in menu bar. Apasati apoi pe meniul Develop si dati click pe Empty Caches.

screen-shot-2013-11-26-at-9-03-03-am-625x625

screen-shot-2013-11-26-at-9-18-44-am-625x625