Cum să îți imbunătățești semnalul de Wi-Fi de acasă

Data: 6/01/2018 | Autor: .

Cum sa iti imbunatatesti semnalul de Wi-FiDaca ti-ai instalat un router wi-fi in casa si nu esti multumit de calitatea semnalului pe care il receptionezi pe tableta, laptop sau telefon, este posibil ca acesta sa fie asezat intr-un loc ecranat. Cu alte cuvinte, e timpul sa il muti intr-o alta pozitie, relatează GadgetReport.ro

Sunt cateva sfaturi esentiale pe care trebuie sa le urmezi atunci cand iti instalezi un router wi-fi.

1.In primul rand, cauta sa fie cat mai departe de perete, pentru ca acesta poate bloca transmiterea semnalului la un nivel optim.

2.Aseaza-l la o inaltime de minim un metru de podea, din aceleasi considerente.

3.Verifica, apoi, ca antenele routerului sa fie bine insurubate si, daca ai mai multe, sa fie indreptate pe o raza cat mai ampla.

4.Un ultim sfat este sa verifici, periodic, calitatea semnalului prin testerele de viteza precum speedtest.net. Este posibil ca routerul sa se strice si sa nu iti mai ofere semnal la nivelul anterior.

Cum sa iti imbunatatesti semnalul de Wi-Fi

Daca vreti sa vedeti locul ideal unde ar trebui sa amplasati routerul, exista o aplicatie excelenta, Wi-Fi Solver, dezvoltata de fizicianul Jason Cole. Acesta și-a pus problema optimizării semnalului Wi-Fi în apartementul propriu, abordând problema cu precizie matematică.

Wi-Fi_Gif

Pe baza unor ecuații Helmholtz, el a reusit sa reproduca valurile electromagnetice emise de router sub forma vizuala. Rezultatul este o aplicatie foarte simpla care iti arata pe ecran calitatea semnalului transmis de router.

Aplicatia o gasesti in Google Play. Cum functioneaza, vezi in clipul video de mai jos.