Cum să stai pe Facebook pe telefon şi să nu îţi consumi datele mobile!

Cum să stai pe Facebook pe telefon şi să nu îţi consumi datele mobile!

Te-ai obişnuit să stai pe Facebook pe telefon şi te temi că îţi consumă rapid cei 1-2 GB de net pe care îi ai pe cartelă sau abonament? Sunt câteva trucuri care te vor ajuta să uiţi de teama că iţi vei consuma internetul.

Cum să stai pe Facebook pe telefon şi să nu îţi consumi datele mobile? Primul şi cel mai important sfat, pe care probabil îl ştii deja, este să întri cât mai mult pe reţelele de wi-fi. Acum ai la dispoziţie multe hot-spoturi gratuite, aşă că trebuie doar să dai căutare şi să te loghezi.

O altă chestie esenţială este să debifezi opţiunea care permite Facebook-ului să ruleze automat clipurile video. Intri în Settings şi, la secţiunea Video Auto-Play, debifeaz-o. În plus, tot din Settings, bifează şi opţiunea ca Facebook-ul să îşi ia update-urile numai prin Wi-Fi.

O altă măsură esenţială este să debifezi din setările conturilor ca aplicaţiile să se actualizeze prin date mobile, în special conturile de email.

Mai este o setare importantă care te ajută să consumi mai puţin internet. E bine să nu ştergi cache-ul aplicaţiilor şi browserului cu care intri pe internet de pe telefonul mobil. În caz contrar, de fiecare dată când îl vei deschide, îşi vor descărca datele din nou, iar asta vă duce la un consum suplimentar de date .

Şi iti mai dam un sfat important. Mergi în setările aplicaţiei de mobil de pe Facebook şi bifează să vadă linkurile cu alt browser decât cel al Facebook-ul. Acesta consumă mai multe date decât Chrome-ul, Mozilla sau Opera.