Cum să ștergi contul de Gmail în numai câțiva pași!

Data: 23/08/2021 | Autor: .

Cum să ștergi contul de Gmail în numai câțiva pași!

Dacă ai o adresă de Gmail și nu o mai folosești, poți să o ștergi foarte simplu, din Google Account. Atenție însă: dacă ștergi emailul, asta nu înseamnă că îți vei șterge tot contul Google.

Atunci când vrei să îți ștergi contul Gmail, toate emailurile și setările tale vor fi șterse. Nu vei mai putea să folosești adresa de email pentru a putea trimite sau primi mesaje.

Altfel spus, contul tău Google nu va fi șters, doar serviciile Gmail. Google va continua să îți înregistreze activitatea și vei putea face cumpărături pe Google Play.

Odată ce ai șters contul de Gmail, nu vei mai putea să îți accesezi email-urile, astfel că este esențial să le descarci înainte de a șterge contul.

Pentru a face asta, trebuie să intri în Google Account.  Mergi apoi în meniul din stânga și apasă pe „Data & personalization.”

Mashable Image

Intră, apoi, pe „Download, delete, or make a plan for your data.”

Apasă pe „Download your data.”

Mashable Image

În ecranul următor, vei vedea mai multe tipuri de date pe care Google le păstrează pentru diversele sale produse și servicii. Alege pe cele pe care vrei să le descarci și apasă pe Next Step.

Mashable Image

CUM SĂ ȘTERGI CONTUL DE GMAIL

Odată ce ți-ai descărcat datele, mai ai doar câțiva pași pentru a șterge contul de Gmail.

Trebuie să te întorci în „Data & personalization”, la „Download, delete, or make a plan for your data” și apasă pe „Delete a service or your account.”

După ce te loghezi, apasă pe „Delete a Google service” și apoi pe „Delete a service’’. Vei putea, astfel, să ștergi contul de Gmail.

Mashable Image

Mashable Image

Mashable Image

CUM SĂ RECUPEREZI UN CONT GMAIL ȘTERS

Dacă vrei să recuperezi un cont de Gmail șters, trebuie să intri pe pagina account recovery sign-in page și să urmezi instrucțiunile de acolo.

Dacă ți-ai șters contul de ceva vreme, este posibil ca Google să nu îți mai recupereze toate emailurile.