Cum vom descarca 44 de filme HD pe secunda!

Data: 23/01/2014 | Autor: .

web-security110404132457Alcatel – Lucent și British Telecom T testeaza o retea ce permite viteze de date de până la 1,4 terabiți pe secundă ( peste 1433 Gb/s). 

Acestea performanță este considerată a fi cea mai mare viteză atinsă vreodată folosind o rețea comercială, într-un mediu real. Este echivalentă cu transmiterea de 44 de filme HD necomprimate într-o singură secundă.

In cadrul testelor facute, Alcatel – Lucent și British Telecom T au anuntat viteze de test de până la 1.4Tb / s, cu o eficiență spectrală record de 5,7 biți pe secundă pe Hertz (b/s/Hz) pe o conexiune existentă fibră, relateaza HDSatelit

Testul a fost efectuat printr-o o conexiune de fibră existentă între Turnul British Telecom de la Londra și campusul său de cercetare Adastral Park din Suffolk, folosit o infrastructură denumită FlexGrid, pentru a varia decalajele dintre canalele de transmisie, de obicei fixate la 50 Gigahertz ( GHz ).

Noua metodă va permite cresterea capacitatii de rețea, pentru a satisface cerințele consumatorilor pentru mai multe servicii mari consumatoare de lățime de bandă ( de exemplu video streaming si download prin internet ), utilizand mai eficient infrastructura de fibră deja existentă.

Astfel, sistemul FlexGrid devine cheia pentru obtinerea de mare capacități de transport si de canale super-eficiente spectral.