Demn de SF! Sony brevetează lentilele de contact inteligente

lentilele de contact inteligente

lentilele de contact inteligente SonySony vrea să breveteze lentilele de contact inteligente. Acestea vor permite utilizatorilor să înregistreze şi să redea clipuri video!

Lentilele de contact inteligente vor funcţiona wireless, conectându-se la smartphone.

Pentru a realiza fotografii sau pentru a filma cu lentilele, utilizatorii nu vor avea altceva de făcut decât să clipească.

Lentilele de contact inteligente vor include funcţii de zoom şi focalizarea, similare cu cele ale unei camere foto ale unui smartphone actual, relatează iflscience.com.

Ideea japonezilor se află, deocamdată, la stadiul de proiect.

Luna trecută, Samsung a depus un brevet pentru lentilele de contact inteligente, iar Google are deja în plan un concept similar.

Noua tehologie gândită de Google va aduce informatia direct pe lentila de contact, pe o camera in miniatura. Iar utilizatorii vor putea controla lentilele de contact inteligente prin miscarea ochilor.

Mai mult chiar, lentilele de contact inteligente ar putea fi sa ii ajute pe nevazatori sa se descurce in realitate.

GadgetReport.ro relata, anterior, ca si cercetatorii de la Centre of Microsystems Technology (Ghent University) lucreaza la o astfel de tehnologie. Ei au dezvoltat prototipul unor lentile care permit transmiterea de continut multimedia.

Ganditi-va la posibilitatea ca, in viitor, sa vizionati imagini si informatii de pe internet (text,foto, video) prin intermediul lentilelor de contact sau sa primiti detalii despre traseul dorit prin intermediul unui GPS conectat la aceste dispozitive.

Tehnologia este inca in faza incipienta. Pe ecranul cu cristale lichide, cercetatorii abia au reusit sa genereze cateva simboluri. In clipul de mai jos vedeti cum arata semnul dolarului pe acest tip de lentila.

Chiar daca imaginile nu vi se vor parea spectaculoase, ganditi-va la potentialul urias dezvoltat de aceasta tehnologie.