Demn de Star Trek. A aparut Foodini, imprimanta de alimente (VIDEO)

Data: 28/03/2014 | Autor: .

foodiniIn Star Trek vedeam cum membrii echipajului isi comandau, fara probleme, de la un dozator, orice fel de mancare sau bautura. Ceea ce pana acum era doar o idee SF este pe cale sa devina realitate.

Foodini a lansat proiectul unei imprimante 3D care promite sa ofere delicatese alimentare in numai cateva secunde, cu ajutorul unor dozatoare speciale.

Foodini este capabila sa faca tot felul de produse, de la paste ravioli la biscuiti, prajituri, ciocolata si acadele.

foodAcestea sunt realizate cu ajutorul unor capsule cu ingridiente, in numai cateva minute.

Foodini cauta, in prezent, finantare pe Kickstarter pentru a trece la productia imprimantei in 2015. Masina va costa intre 1000 si 2000 de dolari, in functie de specificatii.

Urmariti mai jos un clip video de prezentare a imprimantei de alimente.

food2Nu este prima initiativa de acest tip. GadgetReport.ro prezenta, recent, proiectul unui imprimante de pizza, capabila sa construiasca o pizza reala, cu blat, sos si cascaval.

Gadgetul realizeaza pizza in numai 70 de secunde, cu ajutorul unor dozatoare speciale. Mai ramane doar ca pizza sa fie pusa la cuptor pentru cateva minute.

Cum arata pizza 3D vedeti in clipul video de mai jos.

Anjan Contractor a castigat un contract cu NASA, in valoare de 125.000 de dolari, pentru a dezvolta imprimanta de mancare. Americanii vor sa doteze navetele spatiale si statia internationala cu astfel de dispozitive.
Cercetatorii spun ca ingridientele folosite la realizarea produselor alimentare la imprimanta 3D vor avea o valabilitate de 30 de ani.