S-a descoperit dieta perfecta. Mananci cat vrei si nu te ingrasi

Data: 8/03/2012 | Autor: .

O echipa de cercetatorii de la universitatile UC Irvine (UCI), Yale (SUA) si Marche Polytechnic University din Ancona, Italia, a anuntat, recent, o descoperire cu adevarat senzationala care ar putea, in viitor, sa ne scape de stresul ingrasatului, relateaza GadgetReport.ro

In timp ce studiau sistemului endocanabinoid, ei au modificat neuronii unor soareci pentru a produce mai putina 2-Arachidonoylglycerol (2-AG), substanta care, se pare, se afla in legatura directa cu acumularea de grasime.

Potrivit cercetatorilor, exista doua tipuri de tesut adipos, unul care inmagazineaza caloriile si cel de-al doilea care le arde. In cazul in care reusesti sa estompezi productia substantei 2-AG, reponsabila cu acumularea din primul tesut, cel de-al doilea devine hiperactiv si incepe sa converteasca caloriile in energie.

In timpul testelor facute pe soareci, medicii au descoperit ca cei care au suferit acest tratament au mancat mai mult decat ceilalti si cu toate acestea nu au luat in greutate.

Profesorul Daniele Piomelli, seful echipei de cercetatori, a declarat ca, pe langa faptul ca nu s-au ingrasat, soarecii nu au avut probleme cu presiunea sangelui sau cu nivelul de zahar din sange, doua dintre semnele obezitatii.

“Am descoperit ca acesti soareci erau chiar mai rezistenti la obezitate pentru ca ardeau mai multe calorii, mai eficient decat soarecii normali”, a declarat expertul italian.

Structura moleculara a 2-AG (2-arachidonolyglycerol)

„Stiam ca endocannabinoidele joaca un rol semnificativ in controlul energiei din celule, insa este pentru prima data cand am descoperit cum actioneaza”, a mai spus acesta.

Cercetarile sunt inca in faza de pionierat. Expertii afirma ca pana la dezvoltarea unui medicament sau tratament pentru om mai sunt multi pasi de facut.  “Ca sa producem efectele dorite, va trebui sa cream o substanta care sa blocheze productia de 2-AG in creier, ceea ce inca nu am reusit”, a spus Piomelli.

Studiul a aparut in aceasta luna in publicatia Cell Metabolism