Download K-Lite Codec Pack, pachet complet cu codecuri

Data: 29/11/2012 | Autor: .

Un codec este un program sau o „bibliotecă” de software, eventual chiar și un aparat hardware corespunzător, care asigură codarea și decodarea unei informații.

Cuvântul este un acronim care provine de la codificare/decodificare. Termenul este folosit în general referitor la mediile audio sau video analogice, care trebuie transformate într-un format digital. Cu această ocazie datele rezultate sunt de obicei și comprimate, de exemplu pentru a accelera transmiterea lor prin rețeaua de telefonie mobilă sau prin Internet.

Prin extensie se numesc tot „codec” și unele programe care transformă informația deja digitalizată dintr-un format în altul (= „transcodare”).

Aceste codec-uri va ajuta, deci, sa decodati  fisiere video sau audio.  Exista programe precum BSPlayer care vin cu acest pachet, insa pentru alte solutii multimedia, trebui sa descarcati aceste suite de pe internet. Recomandare noastra este ca inainte de instalarea oricarui player video sau audio  sa instalati mai intai  K-Lite Codec Pack.

Descarca Gratuit K-Lite Codec Pack click aici