DRACULA, vedeta in presa straina! Şase lucruri pe care le poti face in Transilvania (VIDEO)

Data: 8/10/2014 | Autor: .

vlad-tepes-gadgetreport

Lansarea noului film “Dracula Untold” a readus in prim-plan povestile despre Transilvania, tinutul misterios din Romania. Wired a realizat un articol in care trece in revista sase dintre lucrurile pe care le poti face in tara lui Dracula, altele decat sa devii un vampir, relateaza GadgetReport.ro

Dupa ce ne spun, pe scurt, legenda lui Vlad Tepes – Dracula, printul roman faimos pentru ca isi tragea in teapa dusmanii, jurnalistii de la Wired trec in revista principalele atractii turistice din Transilvania, un tinut de legenda pierdut in timp.

CASTELUL BRAN

Langa Brasov, la 100 mile nord de Bucuresti, puteti vizita Branul, singurul castel din toata Transilvania care se potriveste cu descrierea din povestea horror a lui Bram Stocker, afirma cei de la Wired.

Castelul poate fi vizitat 365 de zile pe an pentru o taxa de 6 euro (studentii si batranii au reducere).

Peste jumatate de milion de oameni vin anual sa viziteze castelul si sa se bucure de festivalurile de muzica, cele gastonomice si, bineinteles, de tururile speciale dedicate lui Dracula. Jurnalistii noteaza si faptul ca Branul este de vanzare si astfel, daca aveti cu ce, va puteti transforma castelul intr-o resedinta de vara.

HOTELUL “CASA LUI DRACULA”

Un obiectiv turistic despre care cei de la Wired spun ca n-are nicio valoare istorica insa are un….spa. Jurnalistii remarca faptul ca pe acolo a trecut Anthony Bourdain. Aveti mai jos reportajul filmat de cunoscutul jurnalist britanic.

HOTELUL “COROANA DE AUR”

La cateva ore nord de Brasov se afla Bistrita, locul in care va puteti caza la hotelul Coroana de Aur, de acolo de unde, in cartea lui Stocker, avocatul Jonathan Harker isi incepe aventura pe urmele contelui Dracula. Hotelul nu exista pe vremea lui Stocker, fiind construit in 1974. Hotelul adăposteşte salonul ,,Jonathan Harker”, unic în lume, deschis cu prilejul centenarului celebrului roman de ficţiune ,,Dracula”, acest salon fiind botezat cu numele personajului principal din roman.

O AVENTURA DE O ZI, FARA VAMPIRI

Dincolo de fascinatia pentru vampiri, exista un lucru pe care cu siguranta trebuie sa il vedeti – Trasfagarasanul, spun jurnalistii de la Wired. “De oriunde l-ai privi, acest drum reuneste cele mai spectaculoase peisaje pentru pasionatii de automobilism”. Este declaratia pe care Wired o citeaza din celebra emisiune Top Gear, care a realizat un reportaj special dedicat Transfagarasanului – cel mai spectaculos drum din lume.


SIGHISOARA – LOCUL NASTERII LUI VLAD III

Cetatea medievala din Sighisoara este cunoscuta drept locul nasterii lui Vlad Tepes, relateaza Wired. Daca mergeti acolo, veti putea sa ii vizitati casa natala si sa luati masa la un restaurant cu numele “Dracula”.

LOCURILE FAVORITE ALE PRINTULUI CHARLES

O asezare aflata la mai putin de 10 mile de locul natal al lui Vlad Tepes, Saschiz-ul este locul in care Printul Charles isi petrece vacantele de vara.
Jurnalistii de la Wired remarca faptul ca mostenitorul coroanei britanice pretinde ca este un descident al lui Vlad Tepes. Puteti sa va cazati la una dintre pensiunile turistice din zona si sa explorati peisajele care l-au cucerit iremediabil pe Printul Charles.

CASTELUL TOKAT

Dupa ce ati epuizat experientele din Transilvania si aveti destul timp si bani la dispozitie, jurnalistii de la Wired va propun sa mergeti in Turcia unde sa vizitati ruinele castelului Tokat acolo unde s-ar fi aflat temnita in care Vlad Tepes si-a petrecut detentia.