Engie Thermo Smart. Ne-am schimbat centrala termică cu una smart, în rate

Dacă aveți o centrală termică mai veche de 7-10 ani, ar fi bine să o schimbați pentru că vă puteți trezi, la un moment dat, că nu mai funcționează și rămâneți astfel fără apă caldă și căldură. În plus, o centrală veche înseamnă costuri mai mari, o factură mai mare la apă și la gaze.

Un alt indicator comun în privința performanței centralei termice îl reprezintă modul de funcționare. Dacă vedeți că centrala începe să funcționeze în hopuri – câteodată trece rapid de la apă caldă la rece – și ajungeți să faceți dușuri scoțiene, e timpul să o schimbați.

Chiar dacă o curățați, îi schimbați placa sau folosiți alte soluții, centrala nu va mai funcționa la randamentul inițial.

Dacă vreți să o schimbați, o alternativă bună poate fi cea oferită de Engie. Fără să fie o postare sponsorizată – este pur și simplu un review obișnuit, de consumator – vă prezentăm serviciul Engie Thermo Smart, în baza căruia vă puteți schimba centrala termică veche cu una nou, de la Viessmann (Viessmann Vitodens 050W 24 kW) și veți primi în pachet și un thermostat inteligent TADO.

Care sunt avantajele, le vedeți în fotografia de mai jos. Poate cel mai important este că poți să plătești centrala în rate, fără dobândă, pe factura de gaze.

Engie Thermo Smart

Contractul îl semnezi online, după ce îți introduci codul de abonat, și apoi aștepți să vină echipa de la Engie să îți scoată centrala veche și să ți-o pună pe cea nouă. S-ar putea să aștepți destul de mult. Nouă ne-a luat aproape o lună, pentru că Engie nu are destul personal pentru a face față comenzilor.

Instalarea durează aproape 2,5 ore iar după ce se termină lucrarea, la câteva zile distanță o să vină un alt angajat al Engie pentru a întocmi actele de garanție pentru centrală, termostat și, foarte important, autorizarea de gaze.

Vestea bună este că centrala funcționează impecabil și, pe lângă faptul că ai apă caldă și căldură fără probleme, vei putea să controlezi din aplicația de telefon sau de pe dispozitivul TADO tot felul de setări, de la temperatura apei de la robinet la temperatura ambientală, în funcție de care centrala va activa mai mult sau mai puțin caloriferele.

Pachet promo Centrala Viessmann Vitodens 050-W 24 Kit evacuare gaze si Filtru frigider Fitaqua

Aplicația e una inteligentă, astfel că, dacă pleci de acasă, îți oferă posibilitatea de a seta din telefon centrala pe modul de  standby și să o poți porni, astfel, doar când ajungi din nou acasă.

Pentru noi, Engie Thermo Smart s-a dovedit a fi o bună alegere. Dacă vreți să aflați mai multe amănunte, urmăriți clipul video în care prezentăm centrala, thermostatul TADO și pompa de condens pe care am achiziționat-o pentru a face evacuarea apei reziduale din centrală.

Dacă vreți să cumpărați centrala separat, o găsiți pe acest link

Thermostatul TADO îl găsiți AICI, iar pompa de condens pe acest LINK.

Pompa Condens SANICONDENS PRO