Era post-PC? Vanzarile de calculatoare au scazut in SUA pentru prima oara in ultimii 10 ani

Data: 12/01/2012 | Autor: .

Anul 2011 nu a fost unul foarte bun pentru producatorii de calculatoare personale, vanzarile din Statele Unite inregistrand prima scadere anuala din ultimii 10 ani.

Potrivit unui studiu IDC citat de Digital Trends, piata de PC-uri din SUA a avut „al doilea cel mai prost an din istorie”, iar vanzarile au scazut cu 4,9% fata de 2010.

Printre motivele acestei scaderi se numara economia precara, inundatiile din Thailanda care au provocat problemele in ceea ce priveste stocurile de componente, dar si competitia tot mai acerba pe care tabletele si smartphone-urile o fac clasicelor PC-uri.

In ciuda acestui lucru, specialistii se asteapta ca industria PC-urilor sa revina pe crestere in cursul acestui an. Si asta pentru ca a doua jumatate a anului 2012 va aduce noi produse si tehnologii, care vor da startul unui nou ciclu evonomic pe aceasta piata.

La nivel mondial, vanzarile de PC-uri au scazut de asemenea. La nivelul celui de-al patrulea trimestru al anului, 92,7 milioane de calculatoare personale au fost livrate in intreaga lume, cu 0,2% mai putine decat in periaoda simlara a anului 2010.