Evolio X-watch. Cel mai ieftin ceas inteligent de pe piata. Costa 199 lei

Data: 17/10/2014 | Autor: .

evolio-X-watch

Evolio pregateste lansarea X-watch, primul ceas inteligent al producatorului roman. La numai 199 de lei, ceasul are, pe lângă funcțiile clasice de monitorizare a efortului fizic și aplicațiile de fitness, și funcții de control a smartphone-ului și localizarea acestuia.
Evolio X-watch, cu o grosime de 9,9 mm, display TFT de 1,54 inch și rezoluție de 240×240 px, îmbină atât funcționalități clasice precum afișarea orei și declanșarea unei alarme, precum și funcții inovative, precum protecția antifurt a smartphone-ului. Astfel, X-watch își va avertiza utilizatorul în cazul furtului sau pierderii telefonului sau tabletei prin intermediul unei aplicații preinstalate bazată pe tehnologia Bluetooth 4.0.

Ceasul inteligent de la Evolio va permite localizarea prin GPS a poziției telefonului sau a tabletei.

Pe lângă funcțiile clasice de răspundere la apeluri sau sincronizarea orei, a agendei, a mesajelor, redarea melodiilor de pe smartphone sau tabletă, X-watch va avea și funcții de măsurare a activității fizice. Evolio X-watch monitorizează pulsul, numără paşii parcurşi, precum și monitorizează exercițiile fizice și caloriile consumate, prin intermediul aplicației Fitness Manager.

Evolio X-watch este compatibil atât cu telefoanele inteligente și cu tablete care operează pe sistemul Android, începând de la versiunea 4.3 și cele ulterioare, dar și cu dispozitivele cu sistem de operare IOS: Iphone și Ipad.

Evolio X-watch are o baterie de 230 mAh, autonomia fiindu-i influențată de gradul de utilizare a ecranului și aplicațiilor instalate.

Ceasul va costa 199 de lei, produsul urmând a fi disponibil în oferta comercială a companiei la începutul anului viitor.