Facebook a furat Timeline? O firma chineza ii da in judecata

Data: 22/08/2012 | Autor: .

Compania chineza Cubic Network (L99.com) a anuntat ca ia in considerare actionarea in judecata a sefului Facebook, Mark Zukerberg, pentru furtul ideii “Timeline”, controversata interfata de pe reteaua de socializare.

Fondatorul firmei, Xiong Wanli, a declarat, potrivit  QQ Tech, ca a discutat deja cu mai multe firme de avocatura si ca procesul se va desfasura in Statele Unite. Wanli sustine ca Zukerberg ar fi furat ideea Facebook dintr-o conferinta pe care a tinut-o in 2008 la Universitatea Standford in care prezenta ideea unei comunitati sub numele de “Timeline”.

De altfel, Cubic Network a lansat in acel an o aplicatie cu acest titul, foarte similara cu cea impusa utilizatorilor de Facebook in 2011.

Puteti vedea, in imaginile alaturate, cateva screen-shot-uri cu look-ul portalului construit de c

hinezi. Plaforma, disponibila numai in China, permite impartasirea de continut multimedia intre utilizatori, dupa modelul Pinteres

t.

Xiong afirma ca inclusiv logul Facebook F8 ar fi fost inspirat din cel prezentat de Cubic Network in 2008.

Wan-Li Xiong este unul dintre cei mai de succes intreprinzatori online dinChina. Nascut in 1968, a terminat Harvard si a infintat companiile Cubic Network si LifeixDesign.