Facebook: Google+ ne-a imitat!

Data: 18/08/2011 | Autor: .

Sean Ryan, directorul care se ocupa de divizia de jocuri online ale Facebook, a lansat un atac fara precedent la adresa rivalilor de la Google+. Intr-o declaratie citata de The Telegraph, Ryan a afirmat ca reteaua Google este lipsita de originalitate, nu are utilizatori si nici potential pentru dezvoltatorii de software.

„Google a imitat aspecte din sistemul nostru, dar asta nu este interzis. Trebuie doar sa fim mai buni”, a declarat oficialul Facebook. Ryan a comparat tactica celor de la Google cu cea a McDonalds care a copiat Starbuck prin lansarea cafenelelor.

Site-ul de socializare Google+ a atras, in numai o luna de la lansare, 25 de milioane de utilizatori, arata un studiu realizat de comScore.

Potrivit analistilor, daca Google+ isi mentine ritmul de crestere, va atinge pragul de 100 de milioane de useri mai repede decat orice alt serviciu. Principalul concurent al Google+, reteaua sociala Facebook, are, in prezent, aproximativ 750 de milioane de utilizatori.  Primii 25 de milioane de clienti i-a castigat insa in trei ani, in timp ce site-ului Twitter i-au trebuit 30 de luni.

Reteaua Google+ este construita dupa o structura similara cu cea a Facebook, ce pune accent pe informatiile si fotografiile postate de utilizatori.

Trip Chowdhry, analist al companiei Global Equities Research afirma ca “migratia in Google + din Facebook e abia la inceput”. Google + se afla, in prezent, in faza de teste, fiind disponibila numai prin invitatie.