Facebook Music apare in septembrie

Data: 1/09/2011 | Autor: .

Facebook va lansa noua platforma muzicala pe 22 septembrie, in cadrul conferintei F8 din San Francisco, afirma surse citate de CNBC.

Facebook nu va deveni un retailer de muzica, precum Apple cu al sau iTunes. Reteaua de socializare va fi doar platforma pe care Pandora, Spotify, Rdio, MOG si alti distribuitori de muzica isi vor putea vinde produsele.

Potrivit analistilor, lansarea FaceBook Music va crea o noua piata cu un potential urias avand in vedere cei 750 de milioane de utilizatori ai serviciilor Facebook.

Proiectul Facebook Music face parte din planurile CEO-ul Mark Zuckerberg de a extinde gama de servicii dedicate utilizatorilor, in conditiile in care concurenta din piata social-network a devenit tot mai acerba odata cu lansarea Google+.

Aplicatia Facebook Music va fi inserata in coloana din stanga a platformei, langa Photos, Friends, Places, Groups, Deals, Pages si Games. Un click pe Music va duce utilizatorul intr-o pagina cu numele Music Dashboard.

Pagina va prezenta mai multe servicii, printre care Music Notifications, care va arata ce piese asculta prietenii de pe Facebook, Recommended Songs, Top Songs, Top Albums from friends si Recent listens. In coltul din dreapta sus, pagina va include un ticker “happening now”, care va informa utilizatorul despre ultimele noutati din industria muzicala.

Puteti afla mai multe amanunte de aici.