Facebook, pe bani ! Decizia care va schimba fundamental reteaua sociala

Data: 17/12/2013 | Autor: .

Facebook_Login-645x483Facebook va lansa, peste numai două zile, reclamele video. Acestea se vor derula automat pe pagina principală a conturilor, iar durata spoturilor va fi de aproximativ 15 secunde.

Pentru început, spoturile publicitare vor fi introduse numai pe conturile utilizatorilor din Statele Unite, insa ulterior vor ajunge in toata lumea, inclusiv in Romania.

Potrivit analistilor, odata cu lansarea spoturilor video publicitare, Facebook ar putea astfel obţine profituri uriaşe de pe urma celor peste 1 miliard de utilizatori din intreaga lume.

Facebook spera sa incaseze  2 milioane de dolari pe zi pentru un singur spot care să ruleze pe conturile tuturor utilizatorilor cu vârstele cuprinse între 18 şi 54 de ani.

Dincolo de afisarea publicitatii, Facebook ar putea, in curand, sa vanda mai multe spatii publicitate pe paginile utilizatorilor. Analistii nu exclud varianta ca, in curand, reteaua sa exploateze in scop comercial si materialele ridicate de utilizatori (mesaje, fotografii, clipuri video etc.)

Ca sa va faceti o idee despre dimensiunile retelei si a afacerii publicitare, trebuie sa stiti ca de la lansarea Facebook au fost date peste 1.130 de miliarde de like-uri, s-au realizat 140,3 miliarde de conexiuni intre prieteni, s-au incarcat 219 miliarde de poze si au fost ascultate 62,6 milioane de melodii de 22 de miliarde de ori.