Facebook pregateste un anunt surpriza pe 4 aprilie

Data: 29/03/2013 | Autor: .

facebook_phone2

Facebook a anuntat un eveniment special pentru data de 4 aprilie. In invitatia trimisa mass-media este scris doar „Come see our new home on Android”. Imediat au aparut speculatiile privind lansarea unui telefon Facebook sau a unei oferte de servicii de comunicatii mobile.gsm

Despre posibila lansarea a unui telefon sub brand propriu, GadgetReport.ro a relatat in repetate randuri. Chiar daca Mark Zuckerberg a infirmat aceasta posibilitate, presa internationala continua sa prezinte informatii care sugereaza aceasta posibilitate.

Potrivit Pocket-Lint, citat de BGR, noul telefon Facebook ar urma sa produs de HTC. Cu nume de cod Opera UL, smartphone-ul ar urma sa aiba un ecran la 720p, va rula un procesor dual-core la 1,4 Ghz si sistemul de operare Android 4.2. Va fi un telefon cu un pret modic, gandit sa poata fi cumparat de toti utilizatorii retelei de socializare.

Potrivit Bloomberg, cele doua companii intentionau sa lanseze dispozitivul la finele anului trecut, insa au amanat scoaterea sa pe piata pentru a da timp HTC sa se concentreze si pe alte produse.

O alta varianta, speculata de The Verge, vizeaza lansarea unei versiuni modificate a sistemului de operare Android. Aceasta ar urma sa includa, printre altele, serviciul Free Voice Calling. Serviciul a fost lansat initial in Canada si apoi in SUA si Marea Britanie, iar in curand urmeaza sa fie disponibil la nivel international. Detalii aflati de aici.

Potrivit expertilor care au testat serviciul, sunetul este de calitate, iar Facebook are sanse foarte mari in lupta cu competitorii pe acest segment, precum Viber, Vonage sau Skype.