Facebook Reactions. Când vezi o poză, dai Love, Wow sau Like?

Data: 25/02/2016 | Autor: .

Facebook-Reactions-gadgetreport.ro

Facebook a lansat cea mai importantă modificare de la introducerea interfaţei Timeline. Pe lângă butonul clasic de Like, Facebook pune la dispoziţia utilizatorilor încă cinci iconuri, intitulate Facebook Reactions.

Cele cinci butoane, ‘angry’, ‘sad’, ‘wow’, ‘haha’ şi ‘love’, stau lângă cel de Like şi se activează când apeşi pe icon. Acestea sunt gândite să ofere utilizatorilor posibilitatea de a-şi exprima mult mai bine reacţiile în privinţa informaţiilor, fotografiilor şi filmelor ridicate pe Timeline de prieteni.

Butonul „yay” nu este încă disponibil la nivel global pentru că testele au arătat că mulţi utilizatori nu l-au înţeles.

Iconurile animate arată bine, sunt uşor de folosit, însă întrebarea este dacă erau neapărat necesare.

Mulţi utilizatori au comentat că Facebook-ul este deja un ecosistem foarte stufos, plin de setări, opţiuni şi alte elemente care fac experienţa de utilizare tot mai dificilă. Iar lansarea Facebook Reactions nu face altceva decât să complice şi mai mult opţiunile.

Alţi utilizatori au remarcat faptul că, din momentul introducerii Facebook Reactions, utilizatorii se vor confrunta cu o dilemă – care este cel mai potrivit icon cu care să reacţioneze. Dacă cineva pune o poză, îi dai Love, Wow sau clasicul Like? S-ar putea ca folosirea acestor iconuri să genereze probleme de interpretare.

Cert este că măsura vine la scurt timp după ce Facebook a modificat şi aplicaţia de mesagerie WhatsApp.

Compania a renunţat la taxa anuală pentru utilizare şi a trecut la sincronizarea datelor (contacte, fotografii etc.) cu cele de pe Facebook.

Potrivit informatiilor The Independent, masura a fost luata „pentru imbunatatirea experientei utilizatorilor” si va fi activata automat, fara a mai cere permisiunea utilizatorilor, la prima actualizare.