Faraday Future FF91. Cum arată cea mai deşteaptă maşină din lume

Data: 4/01/2017 | Autor: .

Faraday Future FF91. Cum arată cea mai deşteaptă maşină din lume

Startup-ul Faraday Future, o companie dezvoltată de firma chineză LeEco, a anunţat, cu ocazia CES 2017 din Las Vegas, lansarea modelului FF91, primul crossover SUV electric. Maşina are o baterie de 130 kwh care îi oferă o autonomie remarcabilă, de 608 kilometri.Faraday Future FF91 are numai puţin de 1050 CP şi accelerează de la 0 la 100 km/oră în 2,39 secunde, relatează GadgetReport.ro

Dincolo de look-ul spectaculos şi performanţele tehnice demne de Formula 1, modelul include numai puţin de 30 de senzori, printre care 10 camere video, 13 radare, 12 senzori cu ultrasunete şi un senzor laser LIDAR 3D. Aceştia ajută computerul de bord, printre altele, să parcheze maşina fără ajutorul şoferului.

Un alt senzor permite recunoaşterea facială a şoferului, astfel că FF91 nu are nevoie de cheie.

În plus, maşina are un software capabil să înveţe din obiceiurile utilizatorului (destinaţiile preferate, stilul de condus etc.), pentru a personaliza experienţa de şofat.

Hong Bae, directorul companiei, consideră că FF 91 este cea mai deşteaptă maşină din lume. “Cu cât o conduci mai mult, cu atât va învăţa despre tine şi va adapta setările maşinii pentru confort, performanţă şi siguranţă”, a spus acesta.

Maşina este echipată şi cu un sistem Wi-Fi, cu două antene 802.11 ac şi conectivitate CAT6 LTE.

Producţia modelului Faraday Future FF91 va începe în 2018, la un preţ care urmează să fie anunţat. Cei care îşi doresc maşina pot să facă o rezervare pe site-ul companiei, cu un avans de 5000 de dolari.