Fenomen astronomic spectaculos. Venus si Jupiter s-au aliniat

Data: 13/03/2012 | Autor: .

Venus si Jupiter, cele doua planete cele mai straucitoare din sistemul solar, sunt, din noaptea de duminica, la trei grade una de cealalta, intr-o aliniere rara care va dura pana pe 15 martie. Teoria conspiratiei afirma ca ar fi primul pas catre sfarsitul lumii.

Potrivit revistei americane Astronomy, citata de Hotnews, o astfel de aliniere are loc la fiecare aproximativ 13 luni. Dar de aceasta data, ea este foarte spectaculoasa.

Venus si Jupiter ar trebui sa straluceasca joi noaptea timp de patru ore dupa apusul Soarelui, au spus astronomii. In acelasi timp, la aproximativ 180 de grade mai departe spre est, Marte va oferi propriul spectacol, planeta rosie stralucind mai mult decat de obicei.

Spre sfarsitul lunii, in 26 martie, Luna se va alatura panoramei creata de Venus si Jupiter. Adeptii teoriei conspiratiei afirma ca alinierea planetelor este un semn ca lumea de indreapta spre un cataclism. Sfarsitul lumii ar fi „programat” pe 21 decembrie 2012, atunci cand calendarul mayas isi incheie ciclul.