Razboiul telefoane-camere foto. Nikon respinge atacul Nokia

Data: 12/03/2012 | Autor: .

Nikon afirma ca lansarea telefonului Nokia 808 cu camera de 41 MP nu va afecta piata camerelor foto. Intr-un interviu pentru TechRadar, Jeremy Gilbert, seful de marketing de la Nikon UK, a declarat “atata timp cat lumea vine spre fotografie, altceva nu mai conteaza”.


“Nu ne gandim prea mult la aceasta situatie, daca industria telefoanelor mobile va afecta situatia din piata”, a precizat Gilbert. Anul trecut, Nikon Coolpix S3100 a fost cea mai bine vanduta camera compacta din Europa.

Potrivit expertilor, pentru producatorii de camere foto ar fi mai important si ingrijorator in acelasi timp daca oamenii ar migra de la fotografie catre video. Ultimele date statistice arata ca vanzarile de camere foto compacte au scazut cu 30% in 2011.

“Nu crestem inca in piata, ne consolidam pozitia”, a declarat Gilbert care a precizat ca in februarie Nikon a devenit principalul jucator din piata compactelor, detronand Fuji. „Seria L se descurca foarte bine la capitolul vanzari”, a afirmat oficialul Nikon.
GadgetReport.ro relata, de altfel, zilele trecute, ca principalul target al Nokia este dezvoltarea telefoanelor multimedia capabile sa inregistreze video la calitate Full HD.

Gigantul finlandez a lansat un clip de promovare a noului serviciu Rich Recording care promite optimizarea camerelor de pe telefoane mobile in asa fel incat sa inregistreze imagini si sunete la o calitate demna de camerele profesionale.

Programul Rich Recording este disponibil, in prezent, pe noul telefon Nokia 808, urmand ca in viitor sa fie lansat si pentru alte telefoane.

Urmariti in clipul video de mai jos o prezentare detaliata a programului.