Filelist.ro, cel mai mare site de torrente din România, redeschis pe un nou domeniu

Data: 6/05/2020 | Autor: .

Site-ul Filelist.ro,  cel mai mare site de torrente din România, a fost redeschis pe un nou domeniu, înregistrat într-un paradis fiscal. Decizia administratorilor vine după ce autoritățile române au suspendat zilele trecute domeniul filelist.ro

La doar câteva zile distanţă, el este din nou online, dar pe domeniul .io. Domeniul respectiv, filelist.io, este înregistrat în teritoriile britanice din Oceanul Indian (British Indian Ocean Territory).

Pe site-ul vechi, filelist.ro, apare un mesaj semnat de procurorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie: „Acest nume de domeniu este sechestrat în conformitate cu dispoziţiile art. 249 din Codul de procedură penală„

Cel mai mare site de torrente din România permite accesul la sute de terrabiţi, de filme, jocuri, muzică, programe software şi cărţi.

„Am vrea să vă oferim mai multe detalii legat de sechestrarea domeniului .ro, însă nu avem. Cât ştiţi voi, atâta ştim şi noi. Din acest motiv am şi amânat acest anunţ, deoarece sperăm să apară ceva detalii între timp.

Nu a fost primit niciun takedown notice/DMCA, pur şi simplu au dat jos domeniul în cursul zilei de ieri.
Legat de server, încă de la începutul acestui site au fost luate toate măsurile posibile pentru protejarea userilor. Insemnand că, chiar şi dacă printr-o metodă sau alta autorităţile pun mâna pe server, sunt multiple sisteme de protectie şi criptare pentru a preveni accesul la baza de date şi/sau alte fişiere.

Ţinem foarte mult la siguranţa şi anonimitatea utilizatorilor noştri, pe server oricum nu sunt stocate date personale. Nu ni s-a adus la cunoştinţă nicio acuzaţie şi vom lupta în continuare pentru dreptul utilizatorilor noştri la liberă exprimare şi comunicare”, anunţă cei de la Filelist, pe noul site, potrivit Mediafax.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.